Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Druvporträtt

Barbera

Barbera är Piemontes mest rödfruktiga druva som tål både att lagras och att drickas ung. Druvan är den näst mest odlade blå druvan i Italien efter Sangiovese och används för att för att framställa röda viner. Den odlas mest i hemtrakten i regionen Piemonte, och främst kring städerna Alba, Asti och Monferrato där den står för mer än hälften av skörden.

le orme barbera d'asti
"Klassisk Barbera med rödfruktiga toner och en örtig avslutning"

Storstilat och rödfruktigt

I de egna appellationerna Barbera d’Alba och Barbera d’Asti kan den uppnå storhet. Många experter menar att Barbera är Piemontes mest intressanta druva, trots att den ofta hamnar i skuggan av den kända druvan Nebbiolo som även ger Barolo och Barbaresco. Utanför Italien kan man också hitta fina viner på Barbera och den ingår även i blends där den bidrar med att göra vinerna mer rödfruktiga. Dessa viner kommer bland annat från Mexiko, Argentina, USA, Australien och Grekland.

Barberas karaktär

Denna italienska blåa druva är känd för sina djupt färgade, mycket friska, torra och rödfruktiga viner. Typiskt för Barbera är den höga fruktsyran. Traditionellt har druvan haft en ganska låg status och gett viner som bör drickas unga. Vin på Barbera kallas ibland för “folkets vin”, eftersom de är rödfruktiga och matvänliga redan som unga (och i väntan på lagringstiden hos andra viner i regionen) och passar till det mesta på middagsbordet eller bara för att avnjuta i sin enkelhet.

Omsorgsfull odling och lagring på ekfat kan förvandla viner på Barbera till riktigt stora viner som kostar en del och åldras väl. Kvalitetsviner på Barbera vinner på några års lagring, helst på Barriquefat som gör vinerna rundare och fylligare.

Odlas främst i Italien, Mexiko, Argentina, USA, Australien och Grekland
Kända regioner :Alba, Asti

Perfect pairs till Barbera

Server Render