Här hittar du recept och vinspiration till smakfulla middagar, roliga fester, välfyllda buffébord, oväntade smakkombinationer och uppskattade desserter - allt med ett urval av viner från Ward Wines underbara värld.
Låt dig väl smaka!
En tjusigare förrätt i glaset & en riktig favorit!
Västerbottenspannacotta med rom toppad med handskalade räkor och krispiga tunnbrödschips. Alltid topp 10 och omtyckt av gästerna. Bästa att den här kan göras kvällen innan. Ska du ha en större bjudning fyll upp i ett gäng småglas. Utmärkt även på en sommarbuffé eller med kräftstjärtar till kräftskivan.
I glaset ett franskt vitt vin som passar just till räkor. Gillar du skaldjur, ostron, musslor, grillad fisk så är detta en keeper att ha på kylning till dessa stunder. Ett väldigt friskt, ungdomligt och fruktigt vin. Från södra Frankrike med odlingsområde nära medelhavet-området består av gammal havsbotten, kalksten och lera som bidrar till vinets fräschör och mineralitet.
Tack Matbubbel aka Jenny Andrén för det goda receptet!
Här kan du se Matbubbels fina dukning med Västerpannacotta & Picpoul de Pinet i glaset!
Genom att låta den glödande kolen få svalna i rapsolja får du fram den lätt rökig och rostad smak på oljan. Stek köttet och pensla det med oljan innan du skär upp det i bitar och serverar dina gäster. Så läckert, annorlunda och väldigt gott - servera gärna tillsammans med en sommarsallad som du hittar receptet på här och ett gott vin i glaset.
Tack Sommelier_Maria för receptet!
Servera en matig och fräsch sallad med sommarens alla smaker på ett stort, vackert fat. Primörer, spetskål, frön och potatis i en härlig och färgsprakande harmoni tillsammans med den friska örtcrémen. Passar lika bra att servera som varmrätt eller i sällskap av en kolmarinerad kalv, som du hittar receptet på här.
Tack @sommelier_maria för recept och Dan Lepp @vinlepp för bilden nedan!
Överraska dina gäster med att servera ostronen gratinerade i sitt skal. Den lätt frästa purjolöken i kombination med den goda smörsåsen ger en helt ny karaktär till din servering av ostron. Dessutom väldigt lyxigt och gott med ett det krispigt friska vinet Picpoul de Pinet i glaset, där druvorna odlas i vingårdar med snäckskal och fossiler i jorden precis vid Medelhavets stränder.
Det ger garanterat rätta känslan av den milda havsbrisen!
Tack @sommelier_maria för recept!
Parisare på Stationen
Signaturrätten på Stationen i Uppsala är en uppskattad Parisare. Här kan du se när kökschef Martin Andersson presenterar klassikern som funnits på menyn ända sedan starten. Har du vägarna förbi är Stationens Parisare ett måste.
Ta med krogkänslan hem!
För att ta med den rätta krogkänslan hem har vi i samarbete med Niklas Toumela på Vinsmart tagit fram ett recept på en Parisare som du kan laga i hemmaköket. Kan du tänka dig något godare än en smakrik och rustik rätt med stekt ägg, friterad potatis och syrlig tomatsallad i kombination med ett glas rött vin. Så samla vänner och familj runt middagsbordet, sätt på den rätta musiken, servera en Parisare med det fruktiga och fylliga röda vinet Mont-Redon Côtes-du-Rhône i glaset.
Det behöver inte vara svårare än så!
Upptäck en Boeuf Bourguignon med recept av Nicklas Toumela på Vinsmart som tillagas i tryckkokare och där köttet trancheras innan servering och serveras med klassiska tillbehör. De mustiga smakerna i grytan möter perfekt pepprigheten i ett glas rött vin från Delas i norra Rhône. Delas Crozes-Hermitage Les Launes på 100% Syrah eller Delas Côtes-du-Rhône Saint-Esprit som till 60% består av Syrah. Gott + gott, kan ju bara bli supergott!
Följ Nicklas Toumela på Vinsmart här