Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Francis Ford Coppola Winery

Francis Ford Coppola Winery

Den kända filmregissören Francis Ford Coppola har under många år producerat hyllade viner på sin gård i Napa Valley. Vi är många som kanske främst kommer ihåg honom som regissören till filmer som Gudfadern och Apocalypse Now, klassiska filmer som är flerfaldigt Oscarsbelönade. Men även vinmakning har varit en stor del av Coppolas liv. Vinhuset som bär hans namn arbetar efter visionen att kvalitet, ursprung och njutning är grunden för allt de skapar.

Aktuella viner från Francis Ford Coppola

Server Render

Bra vin från ett bra manus...

År 1970 köpte Francis Ford Coppola sin första vingård, Inglenook i Napa Valley i Kalifornien där han bor än idag. År 2007 köpte han även det tidigare Château Sovereign, som numera är känd som Francis Ford Coppola Winery beläget i Geyserville i Sonoma.

Vinhuset producerar några av Kaliforniens mest uppskattade viner och sedan många år under ledning av oenologen och vinmakaren Corey Beck. Beck har genom sin långa yrkeskarriär skapat flertalet prisbelönade viner och fick utmärkelsen "Årets vinmakare 2012". Tillsammans med Coppola får han möjlighet att visa upp hela sin kreativitet och yrkesskicklighet. Något som resulterat i en rad spännande och nya viner genom åren.

Kvalitet, ursprung & njutning

Familjen Coppola omfamnar livets största tillfällen för njutning genom sitt engagemang i så väl vinmakning och gastronomi som filmer och äventyr. Med ett djupt engagemang för kvalitet, ursprung och njutning är Francis Ford Coppola Winery idag en unik destination som bjuder på en inblick i vinproduktion, galleri med rekvisita från Coppolas kända filmer, ett lyxigt poolområde och en italiensk restaurang i världsklass.

Kritiker från hela världen är entusiastiska över Francis Ford Coppolas viner. De är eleganta, balanserade och stilrena med en karaktärsfull ton som kombineras av den mångfacetterade smaken. Viner som uppskattas av många och lockar inte bara Hollywood utan även resten av världen.

"I want to leave the earth better than I found it for future generations" - Francis Ford Coppola

I över 40 år har de strävat för att tillämpa och förbättra arbetet i vingårdar, vineri och besöksverksamheten ur ett långsiktigt hållbart miljöperspektiv. Det har bidragit till att vinhuset idag är certifierade enligt California Sustainable Winegrowing Alliance, Bee Friendly Farming, Fish Friendely Farming och EPA Green Growing Partner.

Sedan en tid tillbaka ingår Francis Ford Coppola Winery i Delicato Family Wines.

Mer vinspiration

Server Render