Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du slutför din beställning till närmaste butik eller för hemleverans.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Populära sökningar
rosévinchampagneBlack StallionRiesling
Populära produkter
Irony Wine Cellars

Irony Wine Cellars

Irony Wine Cellars är etablerat i AVA Monterey straxt söder om San Francisco i Kalifornien. Här ligger den hållbart certifierade vingården San Bernabe, som familjen Indelicato köpte redan 1998 och är placerad i ett område med torrt klimat och svalkande vindar från havet.

Utvalda favoriter
Hållbar
Irony Wine CellarsIrony Pinot Noir
150 Sek
Hållbar
Irony Wine CellarsIrony Chardonnay
149 Sek
Utvalda favoriter

Server Render

Vinhuset och vingården
Irony Wine Cellars ligger vackert beläget intill vingården San Bernabe där druvorna växer till deras klassiska Central coast viner odlas. Vinhuset ägs av familjen Indelicato som äger Delicato Family Wines.

San Bernabe är världens enskilt mest diversifierade vingård och den första vingård i Kalifornien som certifierades hållbart enligt California Sustainable Winegrowing Program. Vingården på 2 800 hektar utgör därmed en betydande hörnstenen för Delicato Family Wines vinproduktion. Här odlas 21 olika sorters druvor – Chardonnay, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Sauvignon Blanc, Barbera, Gewürztraminer, White Riesling, för att nämna några.

Redan från starten när man köpte vingården genomfördes här ett ambitiöst program för att förbättra kvalitén på druvorna. Man omplanterade specifika druvsorter och kloner, förbättrade klonstammar och uppbindningsmetoder.

Familjen Indelicato
Våren 1920 planterades de allra första druvorna och inom några år hade ryktet om Gasparés fina druvor från Kalifornien spridit sig i landet och orderblocket var fulltecknat. Förbudstiden 1919 – 1933 och den påföljande stora depressionen lamslog dock försäljningen. Gasparé hankade sig fram genom att sälja druvor, huvudsakligen till Chicago, där privatpersoner tilläts göra 200 gallon vin för eget bruk. 1935 beslöt sig Gasparé för att själv göra vin av delar av sin skörd, i den gamla höladan på vingården pressades druvorna för hand det allra första vinet från familjen Indelicato.

Den andra generationen bestående av Gasparés söner Vincent, Frank och Anthony drev på och utvecklade företaget genom att utöka produktionen avsevärt och anpassa viner till andra vinerier i Kalifornien. Idag är det Anthonys söner, Chris och Jay Indelicato som står vid rodret. Chris, som är vd, fick 2012 den fina utmärkelsen ”Wine Star Award Winner” som årligen delas ut av tidningen Wine Enthusiast Magazine. En vinvärldens motsvarighet till filmvärldens Oscar.

Hållbarhet är viktigt i Kalifornien
Som den fjärde ledande vinproducenten i världen är vinproduktion i Kalifornien en nyckelindustri i staten med en rik historia som går tillbaka till 1700-talet. Kaliforniens vingårdar, mest familjeägda, fattar beslut på lång sikt för att förmedla ett blomstrande företag till kommande generationer. Idag producerar Kaliforniens 4 100 vingårdar 90 procent av allt amerikanskt vin medan dess 5 900 vinodlingsodlare odlar mer än 110 sorter av vindruvor i 49 av statens 58 län. Vinodlingar är en av Kaliforniens fem bästa jordbruksgrödor och vin är statens främsta jordbruksprodukt i dollarvärde.