Fylligt, nyanserat och välbalanserat med toner av svarta vinbär, lakrits, peppar, charkuterier, lagerblad, rosmarin och tobak. Tydlig fatkaraktär, härlig syra och lång eftersmak.
Vinerna från Cornas tillhör de kraftfullaste vinerna från Rhône. Druvorna växer på branta sluttningar och är handplockade vid optimal mognad. Jäsningen sker i traditionella öppna cementkar under 3 dagar med skalkontakt i låg temperatur. Därefter fortsätter jäsningen i 28-32°C i ytterligare i ca 20 dagar. Den malolaktiska jäsningen sker i ekfaten. Vinet lagras på barrique i 14-16 månader, 50% av faten är nya och 50% är 1 år gamla.
Servera till smakrika rätter med mustiga smaker, såsom en höstgryta eller viltkött med gräddsås och hasselbackspotatis.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.
Fylligt, nyanserat och välbalanserat med toner av svarta vinbär, lakrits, peppar, charkuterier, lagerblad, rosmarin och tobak. Tydlig fatkaraktär, härlig syra och lång eftersmak.
Vinerna från Cornas tillhör de kraftfullaste vinerna från Rhône. Druvorna växer på branta sluttningar och är handplockade vid optimal mognad. Jäsningen sker i traditionella öppna cementkar under 3 dagar med skalkontakt i låg temperatur. Därefter fortsätter jäsningen i 28-32°C i ytterligare i ca 20 dagar. Den malolaktiska jäsningen sker i ekfaten. Vinet lagras på barrique i 14-16 månader, 50% av faten är nya och 50% är 1 år gamla.
Servera till smakrika rätter med mustiga smaker, såsom en höstgryta eller viltkött med gräddsås och hasselbackspotatis.
Server Render
Klassiska vingårdar & hyllade viner i norra Rhônedalen.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.