Ungdomlig doft med körsbär, jordgubbar, viol och vanilj i fin fruktig harmoni. Fruktig och frisk smak med mjuka avrundade tanniner, komplexitet och en kvardröjande eftersmak.
Pèppoli lanserades 1988 med årgång 1985. Druvorna kommer från en av familjen Antinoris vingårdar i Chianti, en äga på 100 hektar, varav 50 är odlade med vinstockar. Druvorna handskördas, jäster separat och blandas för att sedan ligga på stora ekfat, varav ca 10 % av vinet får ligga på små ekfat.
Servera till grillat och rätter av lamm, nöt eller vegetariskt med smakrika tillbehör.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.
Ungdomlig doft med körsbär, jordgubbar, viol och vanilj i fin fruktig harmoni. Fruktig och frisk smak med mjuka avrundade tanniner, komplexitet och en kvardröjande eftersmak.
Pèppoli lanserades 1988 med årgång 1985. Druvorna kommer från en av familjen Antinoris vingårdar i Chianti, en äga på 100 hektar, varav 50 är odlade med vinstockar. Druvorna handskördas, jäster separat och blandas för att sedan ligga på stora ekfat, varav ca 10 % av vinet får ligga på små ekfat.
Servera till grillat och rätter av lamm, nöt eller vegetariskt med smakrika tillbehör.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.