Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Peppoli Chianti Classico
199 Sek
Våra viner / Rött vin / Peppoli Chianti Classico
“Friskt och ungdomligt från familjen Antinoris vingård i Chianti”

Peppoli Chianti Classico

Italy
Rött vin från Italien, Chianti, Toscana • 750 ml • Art.nr. 7447301 • Alkoholhalt 13.5% • Sockerhalt 1 g/l
199 SekInk. moms
Passar till
Lamm
Nöt
Vilt
DruvorSangiovese
Årgång2019
SortimentBeställningssortiment
Producent
Marchesi Antinori
Art.nr.
7447301
Druvor
Sangiovese
Land
Italien
Region
Chianti, Toscana
Årgång
2019
Alkoholhalt
13.5%
Sockerhalt
1 g/l
Karaktär

Ungdomlig doft med körsbär, jordgubbar, viol och vanilj i fin fruktig harmoni. Fruktig och frisk smak med mjuka avrundade tanniner, komplexitet och en kvardröjande eftersmak.

Om vinet

Pèppoli lanserades 1988 med årgång 1985. Druvorna kommer från en av familjen Antinoris vingårdar i Chianti, en äga på 100 hektar, varav 50 är odlade med vinstockar. Druvorna handskördas, jäster separat och blandas för att sedan ligga på stora ekfat, varav ca 10 % av vinet får ligga på små ekfat.

Passar till

Servera till grillat och rätter av lamm, nöt eller vegetariskt med smakrika tillbehör.
Serveringstemperatur: 16-18° C.

“Friskt och ungdomligt från familjen Antinoris vingård i Chianti”
Marchesi Antinori

Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.

Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.

Karaktär

Ungdomlig doft med körsbär, jordgubbar, viol och vanilj i fin fruktig harmoni. Fruktig och frisk smak med mjuka avrundade tanniner, komplexitet och en kvardröjande eftersmak.

Om vinet

Pèppoli lanserades 1988 med årgång 1985. Druvorna kommer från en av familjen Antinoris vingårdar i Chianti, en äga på 100 hektar, varav 50 är odlade med vinstockar. Druvorna handskördas, jäster separat och blandas för att sedan ligga på stora ekfat, varav ca 10 % av vinet får ligga på små ekfat.

Fyllighet
Syra
Strävhet

Passar till

Servera till grillat och rätter av lamm, nöt eller vegetariskt med smakrika tillbehör.
Serveringstemperatur: 16-18° C.

Lamm
Nöt
Vilt
Vegetariskt
Grillat
Fågel

Server Render

Marchesi Antinori

Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj

Marchesi Antinori

Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.

Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.