Diskret, brödig doft med inslag av grönt äpple, citrus och choklad. Torr, frisk, harmonisk smak med inslag av grönt äpple, citrus, choklad och rostade nötter.
Till Pol Roger Brut Réserve används i huvudsak druvjuice från den första pressningen och en blend av cuvéer från de 2-4 senaste årgångarna. Vintes första jäsning sker på ståltank för att bevara fruktkaraktären. Den andra jäsningen sker på flaska i vinhusets svala vinkällaren som håller en temperatur på 9,5 C°. Dosagen är 8 g/l.
Om producenten:
1849 sålde den 18-årige Pol Roger sitt första vin till en handlare i sin hemby Aÿ och 1855 påbörjade han produktionen av Brut Champagne i Épernay. Pol Roger är fortfarande ett familjeägt Champagnehus och de äger 85 hektar vingårdar runt Épernay, vilket täcker 45 % av behovet. Resterande 55 % tas från Pinot-byar för att ge ryggrad åt vinerna. Produktionen är cirka 1,4 miljoner flaskor per år.
Hållbarhet:
Hos Pol Roger arbetar man aktivt för att minimera miljöpåverkan i varje ldela av produktionskedjan. I det nybyggda vineriet har man med ny teknik halverat vattenförbrukningen, och ovanpå den nya lagerbyggnaden installeras solpaneler. Sedan 2010 används en 10% lättare flaska som bidrar till lägre utsläpp vid såväl produktion som transport.
Diskret, brödig doft med inslag av grönt äpple, citrus och choklad. Torr, frisk, harmonisk smak med inslag av grönt äpple, citrus, choklad och rostade nötter.
Till Pol Roger Brut Réserve används i huvudsak druvjuice från den första pressningen och en blend av cuvéer från de 2-4 senaste årgångarna. Vintes första jäsning sker på ståltank för att bevara fruktkaraktären. Den andra jäsningen sker på flaska i vinhusets svala vinkällaren som håller en temperatur på 9,5 C°. Dosagen är 8 g/l.
”The most drinkable address in the world”
Om producenten:
1849 sålde den 18-årige Pol Roger sitt första vin till en handlare i sin hemby Aÿ och 1855 påbörjade han produktionen av Brut Champagne i Épernay. Pol Roger är fortfarande ett familjeägt Champagnehus och de äger 85 hektar vingårdar runt Épernay, vilket täcker 45 % av behovet. Resterande 55 % tas från Pinot-byar för att ge ryggrad åt vinerna. Produktionen är cirka 1,4 miljoner flaskor per år.
Hållbarhet:
Hos Pol Roger arbetar man aktivt för att minimera miljöpåverkan i varje ldela av produktionskedjan. I det nybyggda vineriet har man med ny teknik halverat vattenförbrukningen, och ovanpå den nya lagerbyggnaden installeras solpaneler. Sedan 2010 används en 10% lättare flaska som bidrar till lägre utsläpp vid såväl produktion som transport.