Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Reportage

Vinordic Wine Challenge 2023

Nu har årets upplaga av vintävling som guidar både finsmakare och vinentusiaster till de bästa köpen avgjorts. Elva av Sveriges bästa vinprovare har blindprovat och bedömt nästan 1 100 viner utifrån kvalitet och prisvärdhet. "Vi kräver mer och dricker bättre! Det är ett tecken i tiden", säger juryns ordförande Bengt-Göran Kronstam.

Vi är stolta över att 2 guldmedaljer, 4 silvermedalj och 2 bronsmedaljer tilldelas viner från våra familjeägda producenter där kvalitet, ursprung & personlighet alltid går före kvantitet.

GULDMEDALJER

Pol Roger Brut Vintage 2015
Komplex, något utvecklad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, marsipan, vit choklad, mineral och grapefrukt. Servera som aperitif, eller till smakrika rätter av fisk och skaldjur, eller till fågel.

Pol Roger Brut Rosé 2015
Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av granatäpplen, rostat bröd, smultron och blodgrapefrukt. Serveras vid 8-10° C till rätter av fisk och skaldjur eller till kyckling. Alldeles lysande gott!

SILVERMEDALJER

Prinz von Hessen Riesling Trocken
Ung, fruktig doft med inslag av citrus, gula äpplen, vita persikor och lime. Smaken är torr och välbalanserad med frisk syra och lång, ren eftersmak.

Soalheiro Alvarinho 2021
Mycket fruktig smak med inslag av vit persika, galiamelon, gula päron, kryddor och citron. Serveras vid 8-10° C till rätter av fisk och skaldjur, eller till vegetariska rätter.

Delas Côtes-du-Rhône Saint-Esprit 2022
Kryddig smak med inslag av fat, björnbär, lagerblad, viol, skogshallon, mynta och svartpeppar. Serveras vid ca 18° C till rätter av lamm och nötkött.

Bikandi Organic Crianza 2018
Fruktig, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, ceder, vanilj och choklad. Serveras vid 16-18° C till rätter av lamm- och nötkött.

BRONSMEDALJÖRER

Ferrari Brut Organic
Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, nötter, aprikos och grapefrukt. Serveras vid 8-10° C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur, eller till sallader.

Soalheiro Granit 2021
Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, mineral, honungsmelon, ananas och citron. Serveras vid 8-10° C till vegetariska rätter, eller till rätter av fisk och skaldjur.

Upptäck recept som passar till

Server Render