Friskt och elegant med komplexitet och utvecklade toner av citrus, gula äpplen, torkad frukt, kakao, rostat bröd, mandel och kokos. Skimrande blekgul ton, elegant mousse som balanseras upp av den höga syran och den långa eftersmaken. Fortfarande ung, med lovande lagringspotential.
Druvorna kommer från 20 grand och premier cru lägen i Montagne de Reims och Côte des Blancs. Vinet stabiliseras två gånger innan jäsning, den första gången direkt efter pressningen, sedan ytterligare en gång i ståltank. Jäsningen görs därefter i ståltankar där varje vingård jäser separat. Temperaturen under jäsningsperioden överstiger inte 18°C. Pol Roger Brut Vintage får efter den andra jäsningen vila i flaska i 8-10 år innan den når marknaden. Remuage sker för hand. Druvblend 2016: Pinot Noir 60% och Chardonnay 40%. Dosage: 7 g/l
Servera som aperitif eller sällskapsvin, men är även en passande champagne till mildare rätter av fisk, kyckling och kalv.
Friskt och elegant med komplexitet och utvecklade toner av citrus, gula äpplen, torkad frukt, kakao, rostat bröd, mandel och kokos. Skimrande blekgul ton, elegant mousse som balanseras upp av den höga syran och den långa eftersmaken. Fortfarande ung, med lovande lagringspotential.
Druvorna kommer från 20 grand och premier cru lägen i Montagne de Reims och Côte des Blancs. Vinet stabiliseras två gånger innan jäsning, den första gången direkt efter pressningen, sedan ytterligare en gång i ståltank. Jäsningen görs därefter i ståltankar där varje vingård jäser separat. Temperaturen under jäsningsperioden överstiger inte 18°C. Pol Roger Brut Vintage får efter den andra jäsningen vila i flaska i 8-10 år innan den når marknaden. Remuage sker för hand. Druvblend 2016: Pinot Noir 60% och Chardonnay 40%. Dosage: 7 g/l
Servera som aperitif eller sällskapsvin, men är även en passande champagne till mildare rätter av fisk, kyckling och kalv.
Server Render
Server Render