Friskt och elegant med komplexitet och utvecklade toner av citrus, gula äpplen, torkad frukt, kakao, rostat bröd, mandel och kokos. Skimrande blekgul ton, elegant mousse som balanseras upp av den höga syran och den långa eftersmaken. Fortfarande ung, med lovande lagringspotential.
Druvorna kommer från 20 olika Grand och Premier Cru lägen i Montagne de Reims och Côte des Blancs. Jäsningen sker på ståltankar där varje vingård jäser separat. Temperaturen under jäsningsperioden överstiger inte 18°C. Pol Roger Brut Vintage får efter den andra jäsningen vila i flaska i 6-7 år innan den når marknaden. Riddling sker för hand. Druvblend: Pinot Noir 60% och Chardonnay 40%. Dosage: 6 g
Årgång 2018: En varm och härlig vår gav fin mognad till druvorna, som följdes av en varm sommar och höst. Det är den femte skörden på 15 år som inleddes i augusti med perfekta förutsättningar.
Servera som aperitif eller sällskapsvin, men är även en passande champagne till mildare rätter av fisk, kyckling och kalv.
Om producenten:
1849 sålde den 18-årige Pol Roger sitt första vin till en handlare i sin hemby Aÿ. Det blev också startskottet för ett av världens mest kända Champagnehus som 1851 flyttade till Épernay och börjande produktionen av Brut Champagne. Pol Roger är fortfarande är familjeägt och drivs idag av 5: och 6:e generationen i familjen. Produktionen är årligen 2 miljoner flaskor som enligt traditionen riddlas för hand i den 10 km långa vinkällaren som konstant håller 9°C. De äger 92 hektar vingårdar runt Épernay, vilket täcker hälften av behovet och resterande druvor kommer från långtidskontrakterade odlare. Winston Churchill utnämnde Pol Roger på Avenue de Champagne till ”The most drinkable adress in the world” och det är till hans ära Prestigechampagnen fått namnet Cuvée Sir Winston Churchill.
Hållbarhet:
Hos Pol Roger arbetar man aktivt för att minimera sin miljöpåverkan i varje led i produktionskedjan. I det nybyggda vineriet har man med ny teknik halverat vattenförbrukningen, och ovanpå den nya lagerbyggnaden installeras solpaneler. Sedan 2010 används en 10% lättare flaska som bidrar till lägre utsläpp vid såväl produktion som transport.
Friskt och elegant med komplexitet och utvecklade toner av citrus, gula äpplen, torkad frukt, kakao, rostat bröd, mandel och kokos. Skimrande blekgul ton, elegant mousse som balanseras upp av den höga syran och den långa eftersmaken. Fortfarande ung, med lovande lagringspotential.
Druvorna kommer från 20 olika Grand och Premier Cru lägen i Montagne de Reims och Côte des Blancs. Jäsningen sker på ståltankar där varje vingård jäser separat. Temperaturen under jäsningsperioden överstiger inte 18°C. Pol Roger Brut Vintage får efter den andra jäsningen vila i flaska i 6-7 år innan den når marknaden. Riddling sker för hand. Druvblend: Pinot Noir 60% och Chardonnay 40%. Dosage: 6 g
Årgång 2018: En varm och härlig vår gav fin mognad till druvorna, som följdes av en varm sommar och höst. Det är den femte skörden på 15 år som inleddes i augusti med perfekta förutsättningar.
Servera som aperitif eller sällskapsvin, men är även en passande champagne till mildare rätter av fisk, kyckling och kalv.
Server Render
Server Render
Om producenten:
1849 sålde den 18-årige Pol Roger sitt första vin till en handlare i sin hemby Aÿ. Det blev också startskottet för ett av världens mest kända Champagnehus som 1851 flyttade till Épernay och börjande produktionen av Brut Champagne. Pol Roger är fortfarande är familjeägt och drivs idag av 5: och 6:e generationen i familjen. Produktionen är årligen 2 miljoner flaskor som enligt traditionen riddlas för hand i den 10 km långa vinkällaren som konstant håller 9°C. De äger 92 hektar vingårdar runt Épernay, vilket täcker hälften av behovet och resterande druvor kommer från långtidskontrakterade odlare. Winston Churchill utnämnde Pol Roger på Avenue de Champagne till ”The most drinkable adress in the world” och det är till hans ära Prestigechampagnen fått namnet Cuvée Sir Winston Churchill.
Hållbarhet:
Hos Pol Roger arbetar man aktivt för att minimera sin miljöpåverkan i varje led i produktionskedjan. I det nybyggda vineriet har man med ny teknik halverat vattenförbrukningen, och ovanpå den nya lagerbyggnaden installeras solpaneler. Sedan 2010 används en 10% lättare flaska som bidrar till lägre utsläpp vid såväl produktion som transport.