Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Pol Roger Brut Rosé
849 Sek
Våra viner / Rosévin / Pol Roger Brut Rosé
“Förföriska bubblor och massor av fräschör”

Pol Roger Brut Rosé

Rosévin från Frankrike, Champagne • 750 ml • Art.nr. 7707101 • Alkoholhalt 12.5%
849 SekInk. moms
Passar till
Aperitif
Sällskapsvin
Skaldjur
DruvorPinot Noir, Chardonnay
RegionChampagne
Årgång2018
ProducentPol Roger
SortimentFast sortiment
Producent
Pol Roger
Art.nr.
7707101
Druvor
Pinot Noir, Chardonnay
Land
Frankrike
Region
Champagne
Årgång
2018
Alkoholhalt
12.5%
Karaktär

Doften är livlig och fruktig med toner av röd frukt som hallon och smultron. Härlig syra i kombination med mineral och röd frukt.

Om vinet

Druvorna kommer från Grand och Premier Cru vingårdar i Montagne de Reims och Côte des Blancs. Jäsningen sker på ståltank vid en temperatur på 18°C där druvor från varje vingård jäses för sig. Det stilla röda vinet tillsätts innan den andra jäsningen som sker i flaska vid 9°C i den djupaste delen av Pol Rogers källare. Remuage sker för hand. Dosagen är 8 gr/l.

Passar till

Servera som apéritif eller till mat. Med sina aromer passar roséchampagne även till lyxiga sallader, tillagade fiskrätter och till skaldjur som krabba och pilgrimsmusslor eller till en löjromspizza.
Serveringstemperatur: 8-10° C.

“Förföriska bubblor och massor av fräschör”
Sir wineston churchill om Pol Roger

Om producenten:
1849 sålde den 18-årige Pol Roger sitt första vin till en handlare i sin hemby Aÿ och 1855 påbörjade han produktionen av Brut Champagne i Épernay. Pol Roger är fortfarande ett familjeägt Champagnehus och de äger 85 hektar vingårdar runt Épernay, vilket täcker 45 % av behovet. Resterande 55 % tas från Pinot-byar för att ge ryggrad åt vinerna. Produktionen är cirka 1,4 miljoner flaskor per år.

Hållbarhet:
Hos Pol Roger arbetar man aktivt för att minimera miljöpåverkan i varje ldela av produktionskedjan. I det nybyggda vineriet har man med ny teknik halverat vattenförbrukningen, och ovanpå den nya lagerbyggnaden installeras solpaneler. Sedan 2010 används en 10% lättare flaska som bidrar till lägre utsläpp vid såväl produktion som transport.

Karaktär

Doften är livlig och fruktig med toner av röd frukt som hallon och smultron. Härlig syra i kombination med mineral och röd frukt.

Om vinet

Druvorna kommer från Grand och Premier Cru vingårdar i Montagne de Reims och Côte des Blancs. Jäsningen sker på ståltank vid en temperatur på 18°C där druvor från varje vingård jäses för sig. Det stilla röda vinet tillsätts innan den andra jäsningen som sker i flaska vid 9°C i den djupaste delen av Pol Rogers källare. Remuage sker för hand. Dosagen är 8 gr/l.

Fyllighet
Syra
Fruktsötma

Passar till

Servera som apéritif eller till mat. Med sina aromer passar roséchampagne även till lyxiga sallader, tillagade fiskrätter och till skaldjur som krabba och pilgrimsmusslor eller till en löjromspizza.
Serveringstemperatur: 8-10° C.

Aperitif
Sällskapsvin
Skaldjur

Server Render

Sir wineston churchill om Pol Roger

”The most drinkable address in the world”

Sir wineston churchill om Pol Roger

Om producenten:
1849 sålde den 18-årige Pol Roger sitt första vin till en handlare i sin hemby Aÿ och 1855 påbörjade han produktionen av Brut Champagne i Épernay. Pol Roger är fortfarande ett familjeägt Champagnehus och de äger 85 hektar vingårdar runt Épernay, vilket täcker 45 % av behovet. Resterande 55 % tas från Pinot-byar för att ge ryggrad åt vinerna. Produktionen är cirka 1,4 miljoner flaskor per år.

Hållbarhet:
Hos Pol Roger arbetar man aktivt för att minimera miljöpåverkan i varje ldela av produktionskedjan. I det nybyggda vineriet har man med ny teknik halverat vattenförbrukningen, och ovanpå den nya lagerbyggnaden installeras solpaneler. Sedan 2010 används en 10% lättare flaska som bidrar till lägre utsläpp vid såväl produktion som transport.

Server Render