Doften är livlig och fruktig med toner av röd frukt som hallon och smultron. Härlig syra i kombination med mineral och röd frukt.
Druvorna kommer från Grand och Premier Cru vingårdar i Montagne de Reims och Côte des Blancs. Jäsningen sker på ståltank vid en temperatur på 18°C där druvor från varje vingård jäses för sig. Det stilla röda vinet tillsätts innan den andra jäsningen som sker i flaska vid 9°C i den djupaste delen av Pol Rogers källare. Remuage sker för hand. Dosagen är 8 gr/l.
Servera som apéritif eller till mat. Med sina aromer passar roséchampagne även till lyxiga sallader, tillagade fiskrätter och till skaldjur som krabba och pilgrimsmusslor eller till en löjromspizza.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten:
1849 sålde den 18-årige Pol Roger sitt första vin till en handlare i sin hemby Aÿ och 1855 påbörjade han produktionen av Brut Champagne i Épernay. Pol Roger är fortfarande ett familjeägt Champagnehus och de äger 85 hektar vingårdar runt Épernay, vilket täcker 45 % av behovet. Resterande 55 % tas från Pinot-byar för att ge ryggrad åt vinerna. Produktionen är cirka 1,4 miljoner flaskor per år.
Hållbarhet:
Hos Pol Roger arbetar man aktivt för att minimera miljöpåverkan i varje ldela av produktionskedjan. I det nybyggda vineriet har man med ny teknik halverat vattenförbrukningen, och ovanpå den nya lagerbyggnaden installeras solpaneler. Sedan 2010 används en 10% lättare flaska som bidrar till lägre utsläpp vid såväl produktion som transport.
Doften är livlig och fruktig med toner av röd frukt som hallon och smultron. Härlig syra i kombination med mineral och röd frukt.
Druvorna kommer från Grand och Premier Cru vingårdar i Montagne de Reims och Côte des Blancs. Jäsningen sker på ståltank vid en temperatur på 18°C där druvor från varje vingård jäses för sig. Det stilla röda vinet tillsätts innan den andra jäsningen som sker i flaska vid 9°C i den djupaste delen av Pol Rogers källare. Remuage sker för hand. Dosagen är 8 gr/l.
Servera som apéritif eller till mat. Med sina aromer passar roséchampagne även till lyxiga sallader, tillagade fiskrätter och till skaldjur som krabba och pilgrimsmusslor eller till en löjromspizza.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
”The most drinkable address in the world”
Om producenten:
1849 sålde den 18-årige Pol Roger sitt första vin till en handlare i sin hemby Aÿ och 1855 påbörjade han produktionen av Brut Champagne i Épernay. Pol Roger är fortfarande ett familjeägt Champagnehus och de äger 85 hektar vingårdar runt Épernay, vilket täcker 45 % av behovet. Resterande 55 % tas från Pinot-byar för att ge ryggrad åt vinerna. Produktionen är cirka 1,4 miljoner flaskor per år.
Hållbarhet:
Hos Pol Roger arbetar man aktivt för att minimera miljöpåverkan i varje ldela av produktionskedjan. I det nybyggda vineriet har man med ny teknik halverat vattenförbrukningen, och ovanpå den nya lagerbyggnaden installeras solpaneler. Sedan 2010 används en 10% lättare flaska som bidrar till lägre utsläpp vid såväl produktion som transport.
Server Render