Ett fylligt och kraftfullt vitt vin med aromer som mogen citrus, apelsinblom och mineraler. Smaken är fräsch gulfruktig med tydliga men välbalanserade fattoner.
Druvorna till Le Plateau Blanc kommer från den delen av Château Mont-Redon som kallas för platån. Här finns de klassiska stenarna (galette) som är ett kännetecken för Châteauneuf-du-Pape. Platån är väl exponerad för både sol och mistralvinden vilket ger optimalt mogna druvor.
När jäsningen som sker i nya 360 liters ekfat är klar rör man om jästen varje vecka i cirka 4 månader för att få en rund och härlig karaktär på vinet. Vinet får sedan vila på jästfällningen i ytterligare 4 månader innan man buteljerar.
Fet fisk som lax eller tonfisk, rätter av kyckling, mogna hårdostar som Comté eller grillade grönsaker.
Ett fylligt och kraftfullt vitt vin med aromer som mogen citrus, apelsinblom och mineraler. Smaken är fräsch gulfruktig med tydliga men välbalanserade fattoner.
Druvorna till Le Plateau Blanc kommer från den delen av Château Mont-Redon som kallas för platån. Här finns de klassiska stenarna (galette) som är ett kännetecken för Châteauneuf-du-Pape. Platån är väl exponerad för både sol och mistralvinden vilket ger optimalt mogna druvor.
När jäsningen som sker i nya 360 liters ekfat är klar rör man om jästen varje vecka i cirka 4 månader för att få en rund och härlig karaktär på vinet. Vinet får sedan vila på jästfällningen i ytterligare 4 månader innan man buteljerar.
Fet fisk som lax eller tonfisk, rätter av kyckling, mogna hårdostar som Comté eller grillade grönsaker.
Server Render