Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du slutför din beställning till närmaste butik eller för hemleverans.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
champagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Bramito della Sala
189 Sek
Ekologisk
Hållbar
Shoppen / Vitt vin / Bramito della Sala
“Stilfullt och delikat från ekologiska odlingar i Umbrien”

Bramito della Sala

Vitt vin från Italien, Umbrien • 750 ml • Art.nr. 7972201 • Alkoholhalt 12.5% • Sockerhalt 1,3 g/l
189 SekInk. moms
Passar till
Fisk
Skaldjur
Fågel
DruvorChardonnay
RegionUmbrien
Årgång2019
SortimentBeställningssortiment
Pris
189 SekInk. moms
Producent
Marchesi Antinori
Art.nr.
7972201
Druvor
Chardonnay
Land
Italien
Region
Umbrien
Årgång
2019
Alkoholhalt
12.5%
Sockerhalt
1,3 g/l
Sortiment
Beställningssortiment
Karaktär

Fina aromer av mogen tropisk frukt tillsammans med små citrustoner. I smaken finns både struktur och elegans samt en uppiggande syra och lång eftersmak.

Om vinet

Musten fick först macerera med skalen i 2 – 4 dagar för att extrahera aromer och smak från skalen. Därefter jäste delar av vinet på ekfat och andra delar i ståltank vid en temperatur på 16-18°C. Det vin som jäste på ekfat har också genomgått malolaktisk jäsning.

Passar till

Servera till grillad fisk, kyckling eller vitmögelost.
Serveringstemperatur på 12-14°C

“Stilfullt och delikat från ekologiska odlingar i Umbrien”
Marchesi Antinori

Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.

Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.

Karaktär

Fina aromer av mogen tropisk frukt tillsammans med små citrustoner. I smaken finns både struktur och elegans samt en uppiggande syra och lång eftersmak.

Om vinet

Musten fick först macerera med skalen i 2 – 4 dagar för att extrahera aromer och smak från skalen. Därefter jäste delar av vinet på ekfat och andra delar i ståltank vid en temperatur på 16-18°C. Det vin som jäste på ekfat har också genomgått malolaktisk jäsning.

Fyllighet
Syra
Fruktsötma
Se filmen - Så går det till när du handlar vin hos oss
Upptäck viner & spara dina favoriter som du beställer på Systembolaget.

Passar till

Servera till grillad fisk, kyckling eller vitmögelost.
Serveringstemperatur på 12-14°C

Fisk
Skaldjur
Fågel
Buffémat
Sällskapsvin
Vegetariskt

Server Render

Marchesi Antinori

Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj

Marchesi Antinori

Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.

Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.