Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Nino Negri

Nino Negri

Vinhuset Nino Negri grundades 1897 i Valtellina, ett distrikt i Italiens nordligaste vinregion Lombardiet. Här ligger odlingarna med Alperna som närmaste granne på gränsen till Schweiz. Naturen är kuperad och dramatisk med några av världens brantaste vingårdar på svindlande terrasser som stöds av 2 500 km stenmurar med en lång historia. Detta gör Nino Negri till en symbol för vinproduktion som uttrycker den unika terroiren i Alplandskapet.

Aktuella viner från Nino Negri

Server Render

Nebbiolo från Alperna

Odlingarna ligger i sydläge på den högra sida i den branta dalen vilket gör att vinrankorna får maximal sol- och ljusexponering året runt. Alla vingårdar i regionen är uppdelad i flera små delar, som ett lapptäcke av odlingar, med många olika ägare. Nino Negri äger totalt 31 hektar som ligger i fem olika subzoner av dalen där man arbetar aktivt för att uttrycka den biologiska mångfalden i Valtellina. Utöver det köper man frukt från nära 120 hektar som sköts av långkontrakterade odlare.

Topp 100

Sedan 1 000 år tillbaka odlas i huvudsak druvan Nebbiolo, som här har det lokala namnet "Chiavennasca". Druvorna är genetiskt identiska med den ädla druvan i Piemonte, men de olika regionerna producerar unika vinstilar. Enkelt kan skillnaden förklaras med att viner på Nebbiolo från Valtellina får ett något mjukare, lättare och elegantare uttryck.

I över 120 år har Nino Negri varit ett flaggskepp för viner som uttrycker det unika Valtellina står för. Numera sker vinmakningen under ledning av den kända vinmakaren Danilo Drocco (i bild).

Nino Negri har även nyligen utsetts till en av världens 100 bästa vinhus av Wine Enthusiast.