Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Marchesi Antinori

Marchesi Antinori

Vinproducenten Marchesi Antinori har odlat och handlat med vin i Italien sedan 1385. De är en av de äldsta och mäktigaste vinfamiljerna i världen och deras betydelse för italienska röda viner och vita viner kan inte beskrivas i ord. Antinori är onekligen det största namnet och den mest kvalitetsmedvetna vinproducenten som Italien har.

Utvalda favoriter från Antinori
Hållbar
Marchesi AntinoriTenuta Tignanello Marchesi Antinori Chianti Classico Riserva
Italy
399 Sek
Hållbar
Marchesi AntinoriVilla Antinori
Italy
179 Sek
Hållbar
Marchesi AntinoriVilla Antinori Bianco
Italy
149 Sek
Hållbar
Marchesi AntinoriTignanello
Italy
1349 Sek
Utvalda favoriter från Antinori

Server Render

Familjen Antinori i 26e generationen

Släkten Antinori härstammar från Florens och de ursprungliga egendomarna finns såväl i Toscana som i grann regionen Umbrien. I dag har man vinproduktion och odlingar i flera regioner som Bolgheri, Chianti Classico och Piemonte i Italien.

Det är i Italien familjeföretaget har sin huvudsakliga verksamhet, men man äger även vingårdar i andra delar av världen, däribland i Chile. Familjen Antinori anser att deras uppgift är att visa att det går att göra storartade viner på många håll i världen. De lever efter devisen, “eftersom vi kan göra internationellt erkända viner med bibehållen ursprungskaraktär i såväl Toscana och Umbrien, varför ska vi då inte göra det på andra håll på vår jord”.

I huvudsak odlas druvan Sangiovese, men man odlar även internationella druvor som Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Nebbiolo och Cabernet Franc på de olika vingårdarna i olika regioner.

Official Supplier Ryder Cup 2023

Världens största och mest prestigefyllda golftävling Ryder Cup spelas i Rom i september 2023. Marchesi Antinoris har i tuff konkurrens valts ut som Official Supplier till tävlingen och Villa Antinori som det officiella vinet. Detta klassiska röda vin är baserat på Sangiovese och numera en ikon även på Systembolaget. Vinet hyllas frekvent av både svensk och internationell press och är et enda namn som bär familjen Antinoris vin. De kallar det själva för sitt visitkort - ett vin som alltid har högsta kvalitet och utvecklas med tiden. Det är dessutom ett av få viner som funnit på Systembolagets hyllor sedan starten 1955. Där har vinet en trogen plats och en trogen publik än idag.

Upptäck alla viner från Marchesi Antinori
Hållbar
Marchesi AntinoriTignanello
Italy
1349 Sek
Hållbar
Marchesi AntinoriSolaia
Italy
3550 Sek
Hållbar
Marchesi AntinoriVilla Antinori
Italy
179 Sek
Hållbar
Marchesi AntinoriVilla Antinori Bianco
Italy
149 Sek
Hållbar
Marchesi AntinoriTenuta Tignanello Marchesi Antinori Chianti Classico Riserva
Italy
399 Sek
Marchesi AntinoriPeppoli Chianti Classico
Italy
199 Sek
Marchesi Antinoriil Bruciato Bolgheri
Italy
299 Sek
Marchesi AntinoriPian delle Vigne Rosso di Montalcino
Italy
269 Sek
Hållbar
Marchesi AntinoriGuado al Tasso Bolgheri Superiore
Italy
1399 Sek
Marchesi AntinoriCervaro della Sala
Italy
649 Sek
Hållbar
Marchesi AntinoriBramito della Sala
Italy
239 Sek
Hållbar
Marchesi AntinoriGuado al Tasso Vermentino Bolgheri
Italy
219 Sek
Marchesi AntinoriCont’Ugo Bolgheri
Italy
425 Sek
Marchesi AntinoriNeprica Primitivo
Italy
139 Sek
Marchesi AntinoriSanta Cristina Pinot Grigio
Italy
139 Sek
Marchesi AntinoriMarchesi Antinori Franciacorta Cuvée Royale
Italy
299 Sek
Hållbar
Marchesi AntinoriGrappa Tignanello
Italy
540 Sek
Upptäck alla viner från Marchesi Antinori

Server Render

Hantverk och tradition

Vinmakningen i familjeföretaget har gått i arv i rakt nedstigande led och fram till sommaren 2018 var de Marchese Piero Antinori som ledde verksamheten. Då tog hans äldsta dotter Albiera Antinori över det dagliga arbetet med hjälp av sina systrar Allegra och Alessia. Systrarna är idag den 27 e generationen som driver vinhuset med det genuina hantverket och mångåriga kunskapen vidare, ett familjearv som spänner över hisnande åtta sekler.

Ikonvinet Tignanello

Familjen Antinori är väl medvetna om att ett outtröttligt kvalitetsarbete krävs för att deras visioner ska infrias. Det går inte att fuska sig till varaktig berömmelse och aktning. Dessutom krävs det ständigt nytänkande för nå sitt mål.

Tignanello produceras på druvor från vingården med samma namn och var det första vin på Sangiovese som lagrades på ekfat. Det innehöll inte de obligatoriska vita druvorna utan istället en del Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc. Något som vid den här tidpunkten stred mot alla regler och normer. Vinet fick därför ingen DOCG klassificering, utan samma kvalitetsklassificering som ett enkelt bordsvin, en IGT. Det är denna typ av vin som Robert Parker kom att döpa till "Super Toscans".

Till saken hör att Piero Antinori via sina släktband också varit delaktig i den enorma succé som Sassicaia skapade i Bolgheri, vid den Toscanska kusten. Att Sassicaia var helt baserat på franska druvsorter påverkade säkert utvecklingen av ikonvinet Tignanello.

Toppmodernt vineri

Det nya och arkitektoniskt spektakulära vineriet som Antonori nyligen byggt i hjärtat av Chianti Classico är ytterligare ett bevis på Marchesi Antinoris engagemang i sin hembygd. Här har man valt att skapa ett arkitektoniskt mästerverk för att visa upp vinmakning för såväl vinturister som arkitekturintresserade besökare. Här välkomnar man till att titta närmre på såväl produktionen av kvalitetsviner som hur en modern byggnad kan smälta in i omgivningen med så lite påverkan på miljön som möjligt. En byggnad och plats som är väl värd ett besök nästa gång du ha vägarna förbi.

Mer vinspiration

Server Render