Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du slutför din beställning till närmaste butik eller för hemleverans.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
champagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Marchesi Antinori

Marchesi Antinori

Vinproducenten Marchesi Antinori har odlat och handlat med vin i Italien sedan 1385. De är en av de äldsta och mäktigaste vinfamiljerna i världen och deras betydelse för italienska röda viner och vita viner kan inte beskrivas i ord. Antinori är onekligen det största namnet och den mest kvalitetsmedvetna vinproducenten som Italien har.

Utvalda favoriter från Antinori
Hållbar
Marchesi AntinoriTenuta Tignanello Marchesi Antinori Chianti Classico Riserva
299 Sek
Hållbar
Marchesi AntinoriVilla Antinori Bianco
129 Sek
Hållbar
Marchesi AntinoriTignanello
929 Sek
Utvalda favoriter från Antinori

Server Render

Familjen Antinori
Släkten Antinori härstammar från Florens och de ursprungliga egendomarna finns såväl i Toscana som i grann regionen Umbrien. I dag har man vinproduktion och odlingar i flera regioner som Bolgheri, Chianti Classico och Piemonte i Italien.

Det är i Italien familjeföretaget har sin huvudsakliga verksamhet, men man äger även vingårdar i andra delar av världen, däribland i Chile. Familjen Antinori anser att deras uppgift är att visa att det går att göra storartade viner på många håll i världen. De lever efter devisen, “eftersom vi kan göra internationellt erkända viner med bibehållen ursprungskaraktär i såväl Toscana och Umbrien, varför ska vi då inte göra det på andra håll på vår jord”.

I huvudsak odlas druvan Sangiovese, men man odlar även internationella druvor som Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Nebbiolo och Cabernet Franc på de olika vingårdarna i olika regioner.

På Systembolaget sedan 1955
Marchesi Antinoris klassiska röda vin Villa Antinori är baserat på Sangiovese och numera en ikon även på Systembolaget. Vinet hyllas frekvent av både svensk och internationell press och är ett av få viner som funnit på Systembolagets hyllor sedan starten 1955. Där har vinet en trogen plats och en trogen publik än idag.

Upptäck alla viner från Marchesi Antinori
Hållbar
Marchesi AntinoriTignanello
929 Sek
Hållbar
Marchesi AntinoriSolaia
2900 Sek
Hållbar
Marchesi AntinoriVilla Antinori
159 Sek
Hållbar
Marchesi AntinoriVilla Antinori Bianco
129 Sek
Hållbar
Marchesi AntinoriTenuta Tignanello Marchesi Antinori Chianti Classico Riserva
299 Sek
Marchesi AntinoriPeppoli Chianti Classico
159 Sek
Marchesi Antinoriil Bruciato Bolgheri
219 Sek
Marchesi AntinoriPian delle Vigne Rosso di Montalcino
199 Sek
Hållbar
Marchesi AntinoriGuado al Tasso Bolgheri Superiore
999 Sek
Marchesi AntinoriCervaro della Sala
499 Sek
Ekologisk
Hållbar
Marchesi AntinoriBramito della Sala
189 Sek
Hållbar
Marchesi AntinoriGuado al Tasso Vermentino Bolgheri
169 Sek
Marchesi AntinoriCont’Ugo Bolgheri
299 Sek
Marchesi AntinoriNeprica Primitivo
109 Sek
Marchesi AntinoriSanta Cristina Pinot Grigio
119 Sek
Marchesi AntinoriMarchesi Antinori Franciacorta Cuvée Royale
239 Sek
Hållbar
Marchesi AntinoriGrappa Tignanello
480 Sek
Upptäck alla viner från Marchesi Antinori

Server Render

Hantverk och tradition
Vinmakningen i familjeföretaget har gått i arv i rakt nedstigande led och fram till sommaren 2018 var de Marchese Piero Antinori som ledde verksamheten. Då tog hans äldsta dotter Albiera Antinori över det dagliga arbetet med hjälp av sina systrar Allegra och Alessia. Systrarna är idag den 27 e generationen som driver vinhuset med det genuina hantverket och mångåriga kunskapen vidare, ett familjearv som spänner över hisnande åtta sekler.

Ikonen Tignanello
Familjen Antinori är väl medvetna om att ett outtröttligt kvalitetsarbete krävs för att deras visioner ska infrias. Det går inte att fuska sig till varaktig berömmelse och aktning. Dessutom krävs det ständigt nytänkande för nå sitt mål.
Ett exempel på det är Tignanello från vingården Guado al Tasso i Bolgheri. Här bröt familjen ett antal tabun i Chianti och skapade en helt ny trend när man producerade den första årgången av prestigevinet Tignanello.

Tignanello produceras på druvor från den utvalda vingården med samma namn och var det första vin på Sangiovese som lagrades på ekfat. Det innehöll inte de obligatoriska vita druvorna utan istället en del Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc. Något som vid den här tidpunkten stred mot alla regler och normer. Vinet fick därför ingen DOCG klassificering, utan samma kvalitetsklassificering som ett enkelt bordsvin, en IGT. Det är denna typ av vin som Robert Parker kom att döpa till Super Toscans.

Till saken hör att Piero Antinori via sina släktband också varit delaktig i den enorma succé som Sassicaia skapade i Bolgheri, vid den Toscanska kusten. Att Sassicaia var helt baserat på franska druvsorter påverkade säkert utvecklingen av ikonvinet Tignanello.

Modernt vineri
Det nya och arkitektoniskt spektakulära vineriet som Antonori nyligen byggt i hjärtat av Chianti Classico är ytterligare ett bevis på Marchesi Antinoris engagemang i sin hembygd. Här har man valt att skapa ett arkitektoniskt mästerverk för att visa upp vinmakning för såväl vinturister som arkitekturintresserade besökare. Här välkomnar man till att titta närmre på såväl produktionen av kvalitetsviner som hur en modern byggnad kan smälta in i omgivningen med så lite påverkan på miljön som möjligt. En byggnad och plats som är väl värd ett besök nästa gång du ha vägarna förbi.

Prunotto

Vinhuset Prunotto ligger i Alba, i hjärtat av Langhe, halvvägs mellan Barbaresco och Barolo i Piemonte. Vinhuset som ägs av Marchesi Antinori producerar röda viner på druvan Nebbiolo i det vackra landskapet där de svagt böljande kullarna växlar med små sluttande dalar täckta av rader med noggrant odlade vingårdar. Vinodlingarna med Nebbiolo druvor ligger längs den sydöstra sidan av floden Tanaro på en mjuk sluttning omgiven av vingårdar som sträcker sig över hela Langhe och Roero. Albas omgivande landskap är fängslande vackert.

Prunotto är en 50 hektar egendom som har en lång historia av vinodling i Piemonte.

Läs mer om Prunotto här

Upptäck viner från Prunotto
Hållbar
PrunottoPrunotto Barbaresco
249 Sek
PrunottoPrunotto Barolo
355 Sek
PrunottoPrunotto Pian Romualdo Barbera d'Alba
179 Sek
PrunottoPrunotto Mompertone Barbera Syrah
149 Sek
Upptäck viner från Prunotto

Server Render