Redan år 1903 etablerade familjen Albet sin gård på Can Vendrell de la Codina i hjärtat av Penedès-regionen, söder om Barcelona. Under fem generationer har denna familjeägda vingård utvecklats med en stark tro på jorden, vinrankan och framtiden. Albet i Noya var den första producenten att odla och producera ekologiskt vin i Spanien.
Redan den tredje generationen i familjen Albet i Noya, med Josep Maria (bild i vingården) och Antoni i ledningen, ställde om gården till att bli 100 procent ekologisk i slutet av 1970-talet. Därmed blev Albet i Noya den första producenten av ekologiskt vin i Spanien. De betraktas även som pionjärer inom ekologisk produktion i hela Europa.
Idag äger familjen 145 hektar varav 81 hektar är planterade med vinrankor. I över 40 år har Albet i Noya arbetat hållbart med ekologiskt jordbruk och vinproduktion. Varje hektar vingård kompenseras med 2 hektar skog för att balansera och bidra till en biologisk mångfald. Druvor köps också in av lokala långtidskontrakterade odlare som också arbetar ekologiskt.
Mer vinspiration