Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Gemtree Wines

Gemtree Wines

För Melissa och Mike Brown på Gemtree Wines handlar vinodlingen i McLaren Vale om att lämna en mer hållbar och friskare jord efter sig till nästa generation. I samtliga röda viner på druvan Shiraz hittar du både den storslagna Australiska stilen från ursprunget med den speciella terroiren såväl som den särprägel som ett omsorgsfullt, hållbart och ekologiskt arbete i vingårdarna bidrar till.

Hantverk i vingårdarna

I början på 1980-talet började Paul och Gill Buttery att odla rött vin och vitt vin ekologiskt i vinregionen McLaren Vale i Australien under namnet Gemtree Wines. Idag är det dottern Melissa Brown som är ansvarig för familjeföretaget och sköter de biodynamiska vingårdarna tillsammans med sin man Mike Brown som är vinmakaren.

För Gemtree handlar vinodlingen i McLaren Vale om att lämna en mer hållbar och friskare jord efter sig till nästa generation. Det är inte så vanligt i Australien, ett land som annars domineras av ett fåtal riktigt stora vinproducenter. Idag är Gemtree en imponerande äga med 130 hektar vinodlingar – alla ekologiskt certifierade.

Som väntat med ekologisk odling så har vinerna friskhet och ännu tydligare karaktär från sitt ursprung. De röda vinerna är mycket fruktiga, fylliga och mer rena med en balanserad karaktär av ekfat i bakgrunden samtidigt som de håller en låg sockerhalt.

Aktuella viner från Gemtree Wines
Biodynamisk
Ekologisk
Gemtree WinesGemtree Organic Shiraz
australia
139 Sek
Nyhet
Biodynamisk
Gemtree WinesGemtree Organic Shiraz Box
australia
299 Sek
Nyhet
Biodynamisk
Gemtree WinesGemtree Luna Crescente Fiano
australia
169 Sek
Hållbar
Ekologisk
Gemtree WinesErnest Allan Shiraz
australia
299 Sek
Aktuella viner från Gemtree Wines

Server Render

Certifierade odlingar

Gemtree Wines är både ekologiskt och biodynamiskt certifierade och har sedan flera decennier arbetat hållbart och miljövänligt i vingården. Ogräset mellan vinrankorna betas naturligt av får som går fritt bland vinrankorna. Det naturligt koncentrerade gödningsmedel som används får man bland annat genom att gräva ner kohorn för att få rätt PH-värde till gödningen. Vattnet som används är återvunnet och genom solceller på taket produceras en stor del av den egna energiförbrukningen.

Gemtree tar ett stort ansvar för marken som brukas och gör allt för att lämna den vidare till nästa generation i ännu bättre skick än när Mike och Melissa själva fick tillgång till att börja odla vin på vingårdarna i McLaren Vale.

”Through biodynamic farming we have seen improved vineyard health and higher quality fruit. The vine is able to reach its full potential for taste, nutrition and fragrance. Ultimately, this means our wine has a greater depth of quality and flavour, giving consumers a better tasting experience – wine that is good for the consumer and good for the environment.” - Melissa Brown

Aussie-Shiraz

Druvorna som odlas är i huvudsak Shiraz och Cabernet Sauvignon. Genom den ekologiska odlingen har vinerna en friskhet och ännu tydligare karaktär från sitt ursprung. De röda vinerna är mycket fruktiga, fylliga och mer rena med en balanserad karaktär av ekfat i bakgrunden samtidigt som de håller en låg sockerhalt.

I samtliga viner hittar du både den storslagna Australiska stilen från ursprunget som du söker i en Aussie-Shiraz och samtidigt den speciella terroiren såväl som den särprägel som ett omsorgsfullt, hållbart och ekologiskt arbete i vingårdarna bidrar till.

Artiklar & vinspiration

Server Render