Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Prinz von Hessen

Prinz von Hessen

Weingut Prinz von Hessen i Rheingau i Tyskland producerar vita viner främst av druvan Riesling. Den 45 hektar stora egendomen ligger på världens kanske mest klassiska mark för odling av druvan Riesling i Johannisberg, i hjärtat av Rheingau. I grannbyn Geisenhem ligger det världsberömda universitetet, som utbildar inom vin, vinmakning och druvor. Här i "Riesling-land" har många av världens mest kända vinmakare fått sin skolning.

Aktuella viner från Prinz von Hessen
Hållbar
Prinz von HessenHessenstein Riesling Trocken
Germany
139 Sek
Hållbar
Prinz von HessenPrinz von Hessen Riesling Classic
Germany
169 Sek
Hållbar
Prinz von HessenPrinz von Hessen Riesling Kabinett Royal
Germany
199 Sek
Hållbar
Prinz von HessenPrinz von Hessen Riesling Dachsfilet
Germany
269 Sek
Aktuella viner från Prinz von Hessen

Server Render

Med respekt för naturen

Prinz von Hessen är medlemmar i VDP, en anslutning av ledande tyska producenter som står för kvalitetsviner. Som medlem i VDP-föreningen är målet att arbeta i vingårdarna med hänsyn till den naturliga miljön. Ett av kärnämnena med grundandet för VDP-föreningen är respekten för naturen och medvetenheten om ansvaret för hela landskapet. Medlemskapet syns på flaskan genom märkningen “VDP”.

Prinz von Hessen gör enbart vin på druvor som de själva odlar och produktionen uppgår idag till cirka 300 000 flaskor per år vilket är en volym som de gärna vill öka i framtiden.

Hållbara odlingar

För att värna om miljön har man installerat solceller på vineriets tak som bidrar till den största delen av elförbrukningen. Detta mäts genom en kontrollpanel som ger dem full kontroll över såväl produktion som förbrukning. Sedan några år tillbaka har de även två egna bikupor placerade intill vineriet mellan rader av gamla äppelträd. Man skördar inte frukten från träden utan lämnar den till djur och insekter som en naturlig del i det naturliga kretsloppet.

Hantverk och lång tradition hos Prinz von Hessen

Det är familjen Hessen som äger vinhuset Prinz von Hessen via stiftelsen Hessiche Hausstiftung, som förvaltas av prinsen Donatus von Hessen. Familjen tillhör gräddan av Europas kungaätter, vars historia sträcker sig mer än 800 år tillbaka i tiden med släktskap till bland annat Drottning Victoria, Kejsar Wilhelm II och Tsar Alexander II.

Familjen har sedan 1300-talet regerat i det område som nu är Bundesland Hessen. Greve Frederick II av Hessen-Homburg (1633-1708) var bland annat känd som framgångsrik general och under en period arbetade han för Sverige. Han gifte sig också så småningom med den förmögna änkan Margareta Brahe. Det röd-vita lejonet som syns på etiketterna är familjen Hesses adliga vapen-sköld och det är samma lejon som syns på ”landskapet” Hessens flagga.

Donatus är en jordnära person väl medveten om att hans titel öppnar dörrar men också med insikt om att glamourfaktorn aldrig kan kompensera eventuella tillkortakommanden när det gäller kvalitetsvin. Fördelen med hans familjs bakgrund är att den har ”staying power”, vilket behövs i det långsiktiga arbete som högkvalitativ vinproduktion är. Donatus vision är att Weingut Prinz von Hessen ska bli en av världens mest inflytelserika och mest eftertraktade riesling-producenter. Förutsättningarna finns verkligen där. Två tredjedelar av PvH vingårdar är klassificerade som Grosse Gewächs (first growth) och planteringarna består nästan enbart av druvan Riesling vilket gett huset det fokus och den grund för specialisering de målmedvetet strävar efter.

Artiklar & vinspiration

Server Render