Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
La Motte

La Motte Estate

La Mottes historia som vingård sträcker sig långt tillbaka i tiden. Redan 1709 finns noteringar om en fransk hugenott som köpte mark av en tysk immigrant och gav den namnet La Motte dÁigues, efter sin födelseby i Provence. Allt sedan dess har marken varit planterad med vinstockar för röda viner och vita viner. La Motte ligger i det vackra Franschhoek dalen, Franschhoek är en ward inom distriktet Paarl.

Aktuella favoriter från La Motte
La MotteLa Motte Sauvignon Blanc
South Africa
159 Sek
La MotteLa Motte Syrah
South Africa
209 Sek
La MotteHanneli R
South Africa
749 Sek
Aktuella favoriter från La Motte
La MotteLa Motte Sauvignon Blanc
South Africa
159 Sek
La MotteLa Motte Syrah
South Africa
209 Sek
La MotteHanneli R
South Africa
749 Sek

Klimatet i Southern Cape

I den här regionen i Sydafrika råder svalare klimat och en temperatur som liknar Medelhavsklimat med varma torra somrar och fuktiga vintrar. Det möjliggör produktion av röda och vita viner i fransk stil.

La Motte ägs av Hanneli Koegelenberg och hennes man Hein som hela tiden strävar efter att producera viner i världsklass. De har planterat om och förtätat sina vingårdar, infört den senaste tekniken i vinproduktionen och byggt en modern vinkällare som komplement till den gamla kulturminnesmärkta källaren från 1772.

Vinodlingarna hos La Motte

Druvorna till La Mottes viner kommer framförallt från de egna vinodlingar men även från kontrakterade odlare. Denna historiska vinproducent strävar efter att kombinera klassiskt fint vinmakeri med nytänkande vilket också låter sig speglas i deras viner. Det gör att La Motte även har uppmärksammats internationellt för sin passion, erfarenhet och nytänkande.

Hållbarhet för klimatet

Miljöarbete och klimatet är högt prioriterat hos La Motte både i det dagliga arbetet och när det gäller framtida gårdar och odlingssätt. De har blivit ISO certifierad för sitt arbete och är medlem i The Green Mountain Eco Route i Groenlandberg området. En av vingårdarna, La Motte Nabot farm, i Walker Bay coastal region bedriver ekologisk odling.

Mer vinspiration

Server Render