Fräsch doft av körsbär, lavendel, viol och vitpeppar. Medelfylligt och friskt med mjuka tanniner.
Druvmusten har jäst på rostfria ståltankar med skalmacerering i 10 dagar. När den malolaktiska jäsningen har skett, lagras den i ca 8 månader i tankar och sedan på flaska i minst 9 månader.
Serveras till grillat kött och grönsaker, charkuterier och smakrika fiskrätter.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Giacomo och Gabriella Rallo grundade vinhuset Donnafugata 1983. Namnet kommer från den italienska novellen "The Leopard" av Tomasi di Lampedusa som handlar om en drottning som flyr till just den del av Sicilien där de första vingårdarna ligger. Översatt till svenska betyder Donnafugata "flyende kvinna". Idag har Donnafugata vingårdar i fem viktiga områden på Sicilien: Marsala, Contessa Entellina, Pantelleria, Vittoria och Etna.
Hållbarhet
Donnafugata är ISO-certifierade för sitt sätt att arbeta och minimera deras Carbon & Water Footprint. De är även certifierade med Integrated Quality, Environment & Food Safety System. I vingårdarna tillämpas Good Agricultural Practices (GAP) vilket bland annat innebär gröngödsling, täckgrödor och minimal användning av vatten och energi.
Fräsch doft av körsbär, lavendel, viol och vitpeppar. Medelfylligt och friskt med mjuka tanniner.
Druvmusten har jäst på rostfria ståltankar med skalmacerering i 10 dagar. När den malolaktiska jäsningen har skett, lagras den i ca 8 månader i tankar och sedan på flaska i minst 9 månader.
Serveras till grillat kött och grönsaker, charkuterier och smakrika fiskrätter.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Vinhantverk på Sicilien.
Om producenten
Giacomo och Gabriella Rallo grundade vinhuset Donnafugata 1983. Namnet kommer från den italienska novellen "The Leopard" av Tomasi di Lampedusa som handlar om en drottning som flyr till just den del av Sicilien där de första vingårdarna ligger. Översatt till svenska betyder Donnafugata "flyende kvinna". Idag har Donnafugata vingårdar i fem viktiga områden på Sicilien: Marsala, Contessa Entellina, Pantelleria, Vittoria och Etna.
Hållbarhet
Donnafugata är ISO-certifierade för sitt sätt att arbeta och minimera deras Carbon & Water Footprint. De är även certifierade med Integrated Quality, Environment & Food Safety System. I vingårdarna tillämpas Good Agricultural Practices (GAP) vilket bland annat innebär gröngödsling, täckgrödor och minimal användning av vatten och energi.