Balanserat och elegant med toner av hallon, blåbär och björnbär. Fin struktur och silkiga tanniner samt en lång eftersmak.
Jordmånen i vingårdarna består av granit, sand och lera. Klimatet är varierande med soliga dagar som tampas med både inlandsklimat och medelhavsinfluencer. Druvorna skördas manuellt och sorteras både i vingården och på vineriet. 80% av druvorna avstjälkas och resterande hela klasar ligger med vid den första jäsningen under 19 dagar. Därefter lagras vinet på cementtankar 12 månader.
Servera till en gryta som fått koka länge så att alla smaker har hittat en balans och fått ett djup. Passar även bra till en ost- och charkbricka.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
François Descombe var borgmästare i den lilla byn i Beaujolais när han la grunden till vinhuset i sitt namn. Nu, 100 år senare är det den 5:e generationen som står vid rodret genom Marine, Kevin och François Descombe. Ett ungt och dynamiskt gäng med fokus på hållbarhet och klimatfrågor på de tre vingårdarna i Chablis, Beaujolais och Rhônedalen.
Alla druvor kommer från egna odlingar och genom de egna vinerierna har de full kontroll över hela produktionskedjan.
Balanserat och elegant med toner av hallon, blåbär och björnbär. Fin struktur och silkiga tanniner samt en lång eftersmak.
Jordmånen i vingårdarna består av granit, sand och lera. Klimatet är varierande med soliga dagar som tampas med både inlandsklimat och medelhavsinfluencer. Druvorna skördas manuellt och sorteras både i vingården och på vineriet. 80% av druvorna avstjälkas och resterande hela klasar ligger med vid den första jäsningen under 19 dagar. Därefter lagras vinet på cementtankar 12 månader.
Servera till en gryta som fått koka länge så att alla smaker har hittat en balans och fått ett djup. Passar även bra till en ost- och charkbricka.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Om producenten
François Descombe var borgmästare i den lilla byn i Beaujolais när han la grunden till vinhuset i sitt namn. Nu, 100 år senare är det den 5:e generationen som står vid rodret genom Marine, Kevin och François Descombe. Ett ungt och dynamiskt gäng med fokus på hållbarhet och klimatfrågor på de tre vingårdarna i Chablis, Beaujolais och Rhônedalen.
Alla druvor kommer från egna odlingar och genom de egna vinerierna har de full kontroll över hela produktionskedjan.