Färgen är svagt gul med gröna höjdpunkter. Dofter av citrus zest, anis, grönt äpple och fänkål. Smaken är fräsch med mogna frukttoner, en häftig syra och en väl avvägd mineralitet.
Ekologiskt odlad och producerad Verdejo från hållbara vingårdar, där man varken använder svavel eller kopparsulfat. Jäsningen sker i första hand med druvans naturliga jäst i rostfria ståltankar under temperaturkontroll. I tankarna finns möjlighet att separera klasarna och anpassa jäsning efter skillnader i struktur och jordmån. Vinet får ligga kvar på sin jästfällning under en kort period för att ge den speciella munkänslan. Klarning och stabilisering sker genom kylning och naturlig cellulosa.
Servera till tapas i alla dess former och smaker som Croquetas de jamón ibérico, Gambas al pilipil eller grillad bläckfisk.
Om producenten
År 2005 lanserade syskonen Sanz, med fem generationer av vinmakning bakom sig, det egna projektet Bodegas Menade med ambitionen; "We seek to return to Mother Nature what mankind stole from her”. I denna arbete har de dragit nytta av den unika miljön i vingårdarna och lyckats återställa den biologiska mångfalden genom att bara använda sig av naturliga tillvägagångssätt, något som är alltför sällsynt i Castilla y León.
Druvorna som odlas är främst Verdejo och Sauvignon Blanc och vinerna har en tydlig återspegling av deras strävan efter kvalitet, naturligt uttryck, terroir och personlighet.
Färgen är svagt gul med gröna höjdpunkter. Dofter av citrus zest, anis, grönt äpple och fänkål. Smaken är fräsch med mogna frukttoner, en häftig syra och en väl avvägd mineralitet.
Ekologiskt odlad och producerad Verdejo från hållbara vingårdar, där man varken använder svavel eller kopparsulfat. Jäsningen sker i första hand med druvans naturliga jäst i rostfria ståltankar under temperaturkontroll. I tankarna finns möjlighet att separera klasarna och anpassa jäsning efter skillnader i struktur och jordmån. Vinet får ligga kvar på sin jästfällning under en kort period för att ge den speciella munkänslan. Klarning och stabilisering sker genom kylning och naturlig cellulosa.
Servera till tapas i alla dess former och smaker som Croquetas de jamón ibérico, Gambas al pilipil eller grillad bläckfisk.
Server Render
Om producenten
År 2005 lanserade syskonen Sanz, med fem generationer av vinmakning bakom sig, det egna projektet Bodegas Menade med ambitionen; "We seek to return to Mother Nature what mankind stole from her”. I denna arbete har de dragit nytta av den unika miljön i vingårdarna och lyckats återställa den biologiska mångfalden genom att bara använda sig av naturliga tillvägagångssätt, något som är alltför sällsynt i Castilla y León.
Druvorna som odlas är främst Verdejo och Sauvignon Blanc och vinerna har en tydlig återspegling av deras strävan efter kvalitet, naturligt uttryck, terroir och personlighet.