Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Haras de Pirque / Antinori Chile

Haras de Pirque

En vinmakare i två världsdelar. Haras de Pirque ägs av den italienska vinfamiljen Marchesi Antinori och producerar ekologiskt certifierade röda viner och vita viner i Maipo i Chile. Vingårdarna täcker en yta på 130 hektar och druvorna som odlas är Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon Blanc samt Chiles nationaldruva Carménère.

Utvalt från Haras de Pirque
Runt, rikt och bussigt med solmogen frukt och bra balans!
Hållbar
Ekologisk
Haras de Pirque / Antinori ChileHussonet Cabernet Sauvignon Gran Reserva
Chile
129 Sek

Hantverk och tradition i två världsdelar

Familjen Antinori är en av världens mest kända vinfamiljer som handlat med vin i Toscana i nästa 800 år. I början av 2000-talet kom familjen till Maipodalen i Chile för att sprida sin kunskap om vinhantverket till andra delar av världen. Här träffade de familjen Matteo och tillsammans skapade de båda vinhusen vinet Albis, döpt efter Albiera Antinori. Idag är familjen Antinori ensam ägare av vinhuset Haras de Pirque och har genomfört stora upprustningar i både vingården och källaren.

Vinodlingar på hög höjd

Vingårdarna ligger 550 – 660 meter över havet vid foten av bergskedjan Anderna i den övre delen av vinregionen Maipo. Tack vare höjden och närheten till Anderna skiljer sig temperaturen mellan natt och dag över 20ºC vilket förlänger druvornas mognadsprocess och höjer kvaliteten på koncentrationen i varje enskild druva.

Ekologiskt certifierat vineri

På Haras de Pirque arbetar man på flera plan för en hållbar vinodling och tillverkning. Alla viner är ekologiskt certifierade och vinhuset är även certifierat enligt Chiles nationella hållbarhetscertifiering. Denna hållbarhetscertifiering omfattar inte bara vingårdarna utan hela tillverkningsprocessen och socialt ansvar för de anställda. Haras de Pirque mäter sina koldioxidutsläpp och har utvecklat ett program för att minska påverkan på växthuseffekten. Bland annat genom kontrollerad elförbrukning och begränsningar i avfall genom att återvinna allt glas, papper, kartong och plast.

Mer vinspiration

Server Render