Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Diora Wines

Diora Wines

Diora Wines kommer från Monterey i Kalifornien. Diora La Splendeur du Soleil Chardonnay är uppkallad efter det soliga och böljande landskapet i Monterey och runt bergskedjan Santa Lucia i Kalifornien. Namnet har inspirerats av det franska uttrycket d’Or, som en blinkning till det gyllene ljuset som solen sprider över vingårdarna.

Från de gyllene vingårdarna

Under flera år har Delicato Family Wines som äger Diora Wines och flera andra vinhus som Black Stallion Estate Winery, Irony Cellars med flera arbetat för att producera en Chardonnay i världsklass som tydligt uttrycker dess växtplats, ursprung och där man inte sparar på något. Resultatet är detta uttrycksfulla vin som svämmar över av såväl smak, djup som personlighet.

Ungefär 80% av druvorna till Diora Chardonnay kommer från San Bernabe, en vingård där dagarna är varma och eftermiddagarna svalare. Druvorna utvecklar tropiska toner av ananas, guava och stenfrukt. Ca 20% av druvorna kommer från Santa Lucia Highlands som är betydligt svalare än San Bernabe. Här får druvorna en mer citrusliknande karaktär som apelsin och grapefrukt samt en touch av mineral. Vinmakare till Diora Chardonnay är James Ewart.

diora wines
Generös och fyllig Chardonnay från gyllene vingårdar i Monterey.
Nyhet
Hållbar
Diora WinesDiora La Splendeur du Soleil Chardonnay
USA
153 Sek

Hållbarhet

Diora Wines är en del av programmet The Wine Institute’s Certified California Sustainable Winegrowing Program. Certifieringen omfattar och kontrollerar ett flertal faktorer genom hela värdekedjan; från hushållning med vattenresurser, erosionskontroll och återvinning för att nämna några.

Guld till Diora

Diora Chardonnay är med på Wine Enthusiast’s lista över världens 100 bästa viner 2021. Det vann även GULD i Mundus Vini 2020 och har fått över 90p av internationella vinjournalister hela 12 gånger.

Perfect pairs

Server Render