Stor inbjudande doft av persikor, äpplen, citrus och honung. Smaken är rund och fyllig med toner av färsk frukt, vanilj, honung och lite anis. Eftersmaken är lång, frisk och klingande.
Druvorna växer på kalkrika märgeljordar 100 meter över Medelhavet. De plockas och vinifieras separat efter en skonsam pressning. Musten får vila i 48 timmar innan druvorna jäser under temperaturkontroll.
Servera till rätter med ljust kött, fågel, fisk, sallader och unga mjukostar.
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat femton egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla femton vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Stor inbjudande doft av persikor, äpplen, citrus och honung. Smaken är rund och fyllig med toner av färsk frukt, vanilj, honung och lite anis. Eftersmaken är lång, frisk och klingande.
Druvorna växer på kalkrika märgeljordar 100 meter över Medelhavet. De plockas och vinifieras separat efter en skonsam pressning. Musten får vila i 48 timmar innan druvorna jäser under temperaturkontroll.
Servera till rätter med ljust kött, fågel, fisk, sallader och unga mjukostar.
Server Render
"L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD"
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat femton egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla femton vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Maffig och bred med gott om både solmogen frukt och lite brända fattoner.