Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Crozes Hermitage Rouge
269 Sek
Hållbar
Våra viner / Rött vin / Crozes Hermitage Rouge
“Kultvin från den hyllade vinproducenten Alain Graillot.”

Crozes Hermitage Rouge

Rött vin från Frankrike, Rhône • 750 ml • Art.nr. 9518301 • Alkoholhalt 13.5% • Sockerhalt < 3 g/l
269 SekInk. moms

Tillfällig lansering på Systembolaget 28/1 2022.

Passar till
Nöt
Vilt
Lamm
DruvorSyrah
RegionRhône
Årgång2019
SortimentBeställningssortiment
Producent
Alain Graillot
Art.nr.
9518301
Druvor
Syrah
Land
Frankrike
Region
Rhône
Årgång
2019
Alkoholhalt
13.5%
Sockerhalt
< 3 g/l
Karaktär

Ett balanserat och kraftfullt vin med mörk mogen frukt, kryddor och tydlig fatkaraktär. Finstämd syra, skarpa tanniner och de karaktäristiska inslagen av björnbär, vitpeppar, eneträ, blåbär, viol, rökta charkuterier, choklad och örter.

Om vinet

Alain Graillot's vingård ligger i appellationen Crozes-Hermitage, nära Tain-l'Hermitage i norra Rhônedalen. Druvorna skördas för hand och får en första jäsning under 2-5 dagar med skalkontakt. Därefter sker temperatur kontrollerad jäsning i cementtankar under 15-21 dagar innan vinet flyttas till ekfat och vidare lagring i 12 månader i den svala vinkällaren. Vid buteljering filtreras vinet med varsam hand utan klarning.

Passar till

Servera till smakrika rätter som hasselbackspotatis, nötkött, lamm, vilt eller en vegetarisk rätt som ugnsbakad spetskål med brynt smör och hasselnötter. Dekantera gärna ca 45 minuter före servering.

“Kultvin från den hyllade vinproducenten Alain Graillot.”

Om produkten
Alain Graillot var ingenjör inom jordbrukskemikalieindustrin. 1988 köpte ha vingården och lade om sitt liv till vinmakare. Sedan starten har han arbetar helt ekologiskt men han vägrar att sätta ut detta på sina etiketter. Alain är en sann vinbonde och lever nära sina rankor var dag. Alla druvor skördas för hand och får sedan laka ur under 5 dagar innan jäsningen tar vid. Vinet är gott redan från början, men föredrar man komplexare mognad bör man vänta 5-10 år. Den första attraktiva syrahfrukten med drag av mörka bär, peppar, charkuterier och bränt inslag sjunker då tillbaka och kompletteras av svamp, läder och animaliska toner. Vinerna får alltid runt 90 poäng i Winespectator och runt 16 poäng i Decanter. Mycket eftertraktade viner.

Karaktär

Ett balanserat och kraftfullt vin med mörk mogen frukt, kryddor och tydlig fatkaraktär. Finstämd syra, skarpa tanniner och de karaktäristiska inslagen av björnbär, vitpeppar, eneträ, blåbär, viol, rökta charkuterier, choklad och örter.

Om vinet

Alain Graillot's vingård ligger i appellationen Crozes-Hermitage, nära Tain-l'Hermitage i norra Rhônedalen. Druvorna skördas för hand och får en första jäsning under 2-5 dagar med skalkontakt. Därefter sker temperatur kontrollerad jäsning i cementtankar under 15-21 dagar innan vinet flyttas till ekfat och vidare lagring i 12 månader i den svala vinkällaren. Vid buteljering filtreras vinet med varsam hand utan klarning.

Fyllighet
Syra
Strävhet

Passar till

Servera till smakrika rätter som hasselbackspotatis, nötkött, lamm, vilt eller en vegetarisk rätt som ugnsbakad spetskål med brynt smör och hasselnötter. Dekantera gärna ca 45 minuter före servering.

Nöt
Vilt
Lamm
Grillat
Fågel
Fläsk
Vegetariskt

Server Render

Om produkten
Alain Graillot var ingenjör inom jordbrukskemikalieindustrin. 1988 köpte ha vingården och lade om sitt liv till vinmakare. Sedan starten har han arbetar helt ekologiskt men han vägrar att sätta ut detta på sina etiketter. Alain är en sann vinbonde och lever nära sina rankor var dag. Alla druvor skördas för hand och får sedan laka ur under 5 dagar innan jäsningen tar vid. Vinet är gott redan från början, men föredrar man komplexare mognad bör man vänta 5-10 år. Den första attraktiva syrahfrukten med drag av mörka bär, peppar, charkuterier och bränt inslag sjunker då tillbaka och kompletteras av svamp, läder och animaliska toner. Vinerna får alltid runt 90 poäng i Winespectator och runt 16 poäng i Decanter. Mycket eftertraktade viner.