Ett balanserat och kraftfullt vin med mörk mogen frukt, kryddor och tydlig fatkaraktär. Finstämd syra, skarpa tanniner och de karaktäristiska inslagen av björnbär, vitpeppar, eneträ, blåbär, viol, rökta charkuterier, choklad och örter.
Alain Graillot's vingård ligger i appellationen Crozes-Hermitage, nära Tain-l'Hermitage i norra Rhônedalen. Druvorna skördas för hand och får en första jäsning under 2-5 dagar med skalkontakt. Därefter sker temperatur kontrollerad jäsning i cementtankar under 15-21 dagar innan vinet flyttas till ekfat och vidare lagring i 12 månader i den svala vinkällaren. Vid buteljering filtreras vinet med varsam hand utan klarning.
Servera till smakrika rätter som hasselbackspotatis, nötkött, lamm, vilt eller en vegetarisk rätt som ugnsbakad spetskål med brynt smör och hasselnötter. Dekantera gärna ca 45 minuter före servering.
Om produkten
Alain Graillot var ingenjör inom jordbrukskemikalieindustrin. 1988 köpte ha vingården och lade om sitt liv till vinmakare. Sedan starten har han arbetar helt ekologiskt men han vägrar att sätta ut detta på sina etiketter. Alain är en sann vinbonde och lever nära sina rankor var dag. Alla druvor skördas för hand och får sedan laka ur under 5 dagar innan jäsningen tar vid. Vinet är gott redan från början, men föredrar man komplexare mognad bör man vänta 5-10 år. Den första attraktiva syrahfrukten med drag av mörka bär, peppar, charkuterier och bränt inslag sjunker då tillbaka och kompletteras av svamp, läder och animaliska toner. Vinerna får alltid runt 90 poäng i Winespectator och runt 16 poäng i Decanter. Mycket eftertraktade viner.
Ett balanserat och kraftfullt vin med mörk mogen frukt, kryddor och tydlig fatkaraktär. Finstämd syra, skarpa tanniner och de karaktäristiska inslagen av björnbär, vitpeppar, eneträ, blåbär, viol, rökta charkuterier, choklad och örter.
Alain Graillot's vingård ligger i appellationen Crozes-Hermitage, nära Tain-l'Hermitage i norra Rhônedalen. Druvorna skördas för hand och får en första jäsning under 2-5 dagar med skalkontakt. Därefter sker temperatur kontrollerad jäsning i cementtankar under 15-21 dagar innan vinet flyttas till ekfat och vidare lagring i 12 månader i den svala vinkällaren. Vid buteljering filtreras vinet med varsam hand utan klarning.
Servera till smakrika rätter som hasselbackspotatis, nötkött, lamm, vilt eller en vegetarisk rätt som ugnsbakad spetskål med brynt smör och hasselnötter. Dekantera gärna ca 45 minuter före servering.
Server Render
Om produkten
Alain Graillot var ingenjör inom jordbrukskemikalieindustrin. 1988 köpte ha vingården och lade om sitt liv till vinmakare. Sedan starten har han arbetar helt ekologiskt men han vägrar att sätta ut detta på sina etiketter. Alain är en sann vinbonde och lever nära sina rankor var dag. Alla druvor skördas för hand och får sedan laka ur under 5 dagar innan jäsningen tar vid. Vinet är gott redan från början, men föredrar man komplexare mognad bör man vänta 5-10 år. Den första attraktiva syrahfrukten med drag av mörka bär, peppar, charkuterier och bränt inslag sjunker då tillbaka och kompletteras av svamp, läder och animaliska toner. Vinerna får alltid runt 90 poäng i Winespectator och runt 16 poäng i Decanter. Mycket eftertraktade viner.