Djup rubinröd färg med granattoner. Doft av cassis och björnbär och när den öppnar sig, även inslag av läder och vilt. Balanserad smak med en kombination av mjuk delikatess och stor volym. I avslutet framträder mogna svarta körsbär i den eleganta eftersmaken.
Druvorna kommer uteslutande från en "Clos", på slätten "Les Chassis" som ligger på den vänstra stranden av floden Rhône. Detta är ett vin som bara tillverkas de allra bästa åren. "Le Clos"-druvor skördas manuellt vid optimal mognad. Vinframställningen görs i betongtankar med öppen topp, där druvorna jäser med skalkontakt i 2 dagar under temperaturkontroll. Daglig pumping-ower sker i ca 10 dagar. Därefter lagras vinet på ekfat i 10-14 månader i ekfat som delvis har använts i 1-3 år.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt med en vacker stenvägg som en avspegling av Hermitage-bergets former, har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.
Djup rubinröd färg med granattoner. Doft av cassis och björnbär och när den öppnar sig, även inslag av läder och vilt. Balanserad smak med en kombination av mjuk delikatess och stor volym. I avslutet framträder mogna svarta körsbär i den eleganta eftersmaken.
Druvorna kommer uteslutande från en "Clos", på slätten "Les Chassis" som ligger på den vänstra stranden av floden Rhône. Detta är ett vin som bara tillverkas de allra bästa åren. "Le Clos"-druvor skördas manuellt vid optimal mognad. Vinframställningen görs i betongtankar med öppen topp, där druvorna jäser med skalkontakt i 2 dagar under temperaturkontroll. Daglig pumping-ower sker i ca 10 dagar. Därefter lagras vinet på ekfat i 10-14 månader i ekfat som delvis har använts i 1-3 år.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt med en vacker stenvägg som en avspegling av Hermitage-bergets former, har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.