Kraftfull och komplex och typiska toner av björnbär, kryddor och läder. Vinet är smakrikt och samtidigt silkeslent. Den täta tanninstrukturen och den medelhöga syran är ett kännetecknande för viner med en stor lagringspotential.
Druvorna kommer från vingården "Domaine des Tourettes" på Hermitageberget. Skörden sker för hand efter att de nått optimal mognad i varje sektion. Druvmusten jäser i betongtankar under två dagar och därefter temperaturkontrollerat vid 28°C - 30°C. Daglig pumpning-over utförs i cirka 10 dagar följt av den malolaktiska jäsningen på ekfat. Lagring sker på franska 228 liters ekfat i 18 månader. Varje årgång har trätoner efter andelen nya respektive gamla ekfat. Detta är noga utvalt och balanserat beroende på varje årgångs unika tannin- och smakegenskaper.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.
Kraftfull och komplex och typiska toner av björnbär, kryddor och läder. Vinet är smakrikt och samtidigt silkeslent. Den täta tanninstrukturen och den medelhöga syran är ett kännetecknande för viner med en stor lagringspotential.
Druvorna kommer från vingården "Domaine des Tourettes" på Hermitageberget. Skörden sker för hand efter att de nått optimal mognad i varje sektion. Druvmusten jäser i betongtankar under två dagar och därefter temperaturkontrollerat vid 28°C - 30°C. Daglig pumpning-over utförs i cirka 10 dagar följt av den malolaktiska jäsningen på ekfat. Lagring sker på franska 228 liters ekfat i 18 månader. Varje årgång har trätoner efter andelen nya respektive gamla ekfat. Detta är noga utvalt och balanserat beroende på varje årgångs unika tannin- och smakegenskaper.
Klassiska vingårdar & hyllade viner i norra Rhônedalen.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.