Fylligt och smakrikt med mjuka toner av björnbär, viol och koncentration i frukten. Tät struktur och rik tanninstruktur i extremt bra balans.
Druvorna kommer uteslutande från äldsta vingården inom det omtalade området av "Les Bessards", i hjärtat av Hermitage. Vinet produceras endast under allra bästa år, produktionen är medvetet begränsat till 6 000 flaskor per år. Skörden av druvorna till "Les Bessards" sker för hand vid optimal mognad. Jäsning sker i traditionella, öppna betongtankar med skalkontakt under 2 dagar. Därefter fortsätter jäsningen i temperaturkontrollerade ståltankar med pumping-over i ca 10 dagar. Därefter har vinet lagrats i 12-14 månader på nya ekfat, varav några lagrat vin 1 år tidigare. Under lagringen sker rackning regelbandet för att ge tanninerna den lilla dos syre som behövs för att ge dem chans till bästa mognad.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.
Fylligt och smakrikt med mjuka toner av björnbär, viol och koncentration i frukten. Tät struktur och rik tanninstruktur i extremt bra balans.
Druvorna kommer uteslutande från äldsta vingården inom det omtalade området av "Les Bessards", i hjärtat av Hermitage. Vinet produceras endast under allra bästa år, produktionen är medvetet begränsat till 6 000 flaskor per år. Skörden av druvorna till "Les Bessards" sker för hand vid optimal mognad. Jäsning sker i traditionella, öppna betongtankar med skalkontakt under 2 dagar. Därefter fortsätter jäsningen i temperaturkontrollerade ståltankar med pumping-over i ca 10 dagar. Därefter har vinet lagrats i 12-14 månader på nya ekfat, varav några lagrat vin 1 år tidigare. Under lagringen sker rackning regelbandet för att ge tanninerna den lilla dos syre som behövs för att ge dem chans till bästa mognad.
Klassiska vingårdar & hyllade viner i norra Rhônedalen.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.