Doften är mild, elegant med toner av rostade nötter, kaffe och druvkärnor. Komplex, druvig smak med fatkaraktär, inslag av torkad frukt, kaffe, vanilj, kanel, sandelträ, muscovadosocker, pomerans och nötter.
Denna Marc är gjord på skalresterna från produktionen av vin från Châteauneuf-du-Pape. Destillationen sker i pot-still. För att kallas Vieux måste en Marc lagras på ekfat i minst 3 år. Mont-Redons Marc lagras i 8 år på nya franska barriquer för att sedan lagras ytterligare mellan 2- 4 år på gamla ekfat. Alkoholhalt 42%
Servera som avec eller digestif efter en god middag.
Producenten
Château Mont-Redon drivs idag av den fjärde generationen i familjen med Pierre Fabre som vinmakare och företagets ledare. Han strävar efter att behålla den renhet i druvornas fruktiga smak och står bergfast vid den typ av elegant Châteauneuf-du-Pape som blivit Mont-Redons signum. Samtidigt som han vägrar följa modesvängningar använder han sig av ultramodern teknologi för att göra sitt vin så bra som möjligt.
Hållbarhet
Château Mont-Redon arbetar medvetet med hållbarhet i hela produktionskedjan. De är HVE-certifierade med målsättningen att minska jordbrukets miljöpåverkan och istället bidra positivt till den biologiska mångfalden. Detta sker bland annat med nya odlingsmetoder för att helt undvika bekämpningsmedel.
Doften är mild, elegant med toner av rostade nötter, kaffe och druvkärnor. Komplex, druvig smak med fatkaraktär, inslag av torkad frukt, kaffe, vanilj, kanel, sandelträ, muscovadosocker, pomerans och nötter.
Denna Marc är gjord på skalresterna från produktionen av vin från Châteauneuf-du-Pape. Destillationen sker i pot-still. För att kallas Vieux måste en Marc lagras på ekfat i minst 3 år. Mont-Redons Marc lagras i 8 år på nya franska barriquer för att sedan lagras ytterligare mellan 2- 4 år på gamla ekfat. Alkoholhalt 42%
Servera som avec eller digestif efter en god middag.
Server Render
2000 år av passion och vinmakning i hjärtat av Chateauneuf-du-Pape.
Producenten
Château Mont-Redon drivs idag av den fjärde generationen i familjen med Pierre Fabre som vinmakare och företagets ledare. Han strävar efter att behålla den renhet i druvornas fruktiga smak och står bergfast vid den typ av elegant Châteauneuf-du-Pape som blivit Mont-Redons signum. Samtidigt som han vägrar följa modesvängningar använder han sig av ultramodern teknologi för att göra sitt vin så bra som möjligt.
Hållbarhet
Château Mont-Redon arbetar medvetet med hållbarhet i hela produktionskedjan. De är HVE-certifierade med målsättningen att minska jordbrukets miljöpåverkan och istället bidra positivt till den biologiska mångfalden. Detta sker bland annat med nya odlingsmetoder för att helt undvika bekämpningsmedel.