Post Scriptum är systervin till det numera legendariska vinet "Chryseia", med utvalda druvor från från samma vingårdar. Profilen är liknande, med uttrycksfull, fräsch och koncentrerad frukt i kombination med utsökt balans och elegans.
Druvorna kommer från Quinta de Roriz och Quinta da Perdiz, båda ägda av Prats & Symington. All hantering sker manuellt innan de genomgår avstjälkning och endast de bästa druvorna väljs ut. De krossas sedan försiktigt och överförs till jäsningen i stora kar med utvald jästkultur och temperatur på 25°C. En lätt maceration bidrar till mjukare tanniner och möjlighet för ytterligare flaskmognad. Vinet har lagrats 12 månader på 400 liters franska ekfat (1-2 år gamla).
Vinmakare: Bruno Prats, Charles Symington, Pedro Correia och Miguel Bessa.
Bordeauxfamiljen Prats är mest känd för Château Cos d’Estournel i Saint-Estèphe. Efter att de lämnat Cos d'Estournel fokuserade Bruno Prats på nya projekt, vilket ledde till ett samarbete med familjen Symington i Douro-dalen. Tillsammans grundade de Prats & Symington, där de kombinerar Bruno Prats expertis från Bordeaux med Symington’s mångåriga tradition inom portvin och bordsviner från Douro. Deras gemensamma projekt har resulterat i kritikerrosade viner som Chryseia, ett av de mest hyllade stilla vinerna från Dourodalen.
Post Scriptum är systervin till det numera legendariska vinet "Chryseia", med utvalda druvor från från samma vingårdar. Profilen är liknande, med uttrycksfull, fräsch och koncentrerad frukt i kombination med utsökt balans och elegans.
Druvorna kommer från Quinta de Roriz och Quinta da Perdiz, båda ägda av Prats & Symington. All hantering sker manuellt innan de genomgår avstjälkning och endast de bästa druvorna väljs ut. De krossas sedan försiktigt och överförs till jäsningen i stora kar med utvald jästkultur och temperatur på 25°C. En lätt maceration bidrar till mjukare tanniner och möjlighet för ytterligare flaskmognad. Vinet har lagrats 12 månader på 400 liters franska ekfat (1-2 år gamla).
Vinmakare: Bruno Prats, Charles Symington, Pedro Correia och Miguel Bessa.
Bordeauxfamiljen Prats är mest känd för Château Cos d’Estournel i Saint-Estèphe. Efter att de lämnat Cos d'Estournel fokuserade Bruno Prats på nya projekt, vilket ledde till ett samarbete med familjen Symington i Douro-dalen. Tillsammans grundade de Prats & Symington, där de kombinerar Bruno Prats expertis från Bordeaux med Symington’s mångåriga tradition inom portvin och bordsviner från Douro. Deras gemensamma projekt har resulterat i kritikerrosade viner som Chryseia, ett av de mest hyllade stilla vinerna från Dourodalen.