Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Reportage

Noble Vines ny producent hos Ward Wines

Noble Vines viner kommer från San Bernabe, den första vingård i Kalifornien som certifierades hållbart för sitt genuina miljöengagemang enligt California Sustainable Winegrowing Program. Vingården San Bernabe ligger i AVA Monterey, strax söder om San Francisco och omfattar 2 800 hektar vinodlingar med främst Pinot Noir och Chardonnay.

Familjen Indelicato som äger Delicato Family Wines med bl.a vinhus som Black Stallion Estate Winery och Irony Wine Cellars köpte vingården San Bernabe redan 1988. Idag utgör vingården en betydande hörnsten för hela företagets vinproduktion. Klimatet i Monterey innebär varma soliga dagar, svala nätter, bra dränering med jordmån som består främst av sand. Landskapet är varierande med vackra dalar med bördiga och gröna sluttningar.

Alla viner från Noble Vines är namngivna efter den klon och vinstock som de kommer från. Till exempel är siffrorna 667 i namnet på Noble Vines Pinot Noir den Dijon-klon av Pinot Noir som används. Klonen 667 hämtades i Côte d’Or i Bourgogne och planterades i Kalifornien. Det som utmärker just den här klonen är de små, tighta druvklasarna som ger mer färg och mer tannin än många andra kloner av Pinot Noir som odlas i Kalifornien. Vinmakare på Noble Vines är James Ewart som ursprungligen kommer från Australien och som idag lever sin dröm med ansvar för vinframställningen på Noble Vines.

Viner från Noble Vines & vingården San Bernabe
Hållbar
Noble VinesNoble Vines 667 Pinot Noir
USA
149 Sek

Perfect pairs till vin från Noble Vines

Server Render