Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Michele Chiarlo

Michele Chiarlo

Vinhuset Michele Chiarlo är certifierat enligt VIVA och hållbarhet är självklara hörnstenar i hela allt från vingård, till vineri, logistik och ansvar för samhället. Detta genomsyras tydligt i produktionen av röda viner såsom Barbera, Barolo och Barbaresco, vita viner och dessertvin på druvan Moscato. I varje beslut som tas finns en strävan att minska odlingarnas påverkan på landskapet och människans påverkan på miljön.

Utvalda viner från Michele Chiarlo

Server Render

Hantverk och tradition

Michele Chiarlo är vinhuset i Piemonte som bär sin grundares namn. Micheles far Pietro Chiarlo föddes 1898 i Bubbio i Piemonte. I unga år började han arbeta som hjälpreda i ett vinhus i Canelli där han tvättade det tyg som användes för att filtrera Moscatovinet. År 1935 föddes hans son, Michele Chiarlo, som tidigt insåg att han ville gå i sin fars fotspår.

Michele valde att studera vinmakning och framställning av röda viner och vita viner i Alba där hans klasskamrater sedermera blev pionjärer inom italiensk vinindustri med kända namn som Renato Ratti, Ezio Rivella, Franco Ziliani, Giuliano Noè och Giacomo Tachis.

Barolo

År 1958 buteljerade Michele Chiarlo sin första Barolo under eget namn och därefter har han successivt utökat sina vingårdar till totalt 110 hektar med druvorna Nebbiolo och Barbera belägna mellan vindistrikten Langhe, Monferrato och Gavi varav flera topplägen i Cru-områden som Cerequio, Cannubi och Asili.

Idag är det Micheles söner Stefano och Alberto som driver vinhuset, Stefano är vinmakaren som sköter vinproduktionen och Alberto sköter marknadsföringen. Målsättningen för bröderna är att driva allt vidare i samma anda som både sin far och farfar, hela tiden med passion för Piemontes terroir.

Hållbara odlingar

Vinhuset är certifierat enligt VIVA och hållbarhet är självklara hörnstenar i hela allt från vingård, till vineri, logistik och ansvar för samhället. Hållbarhet och miljö är integrerat i vingården och genom hela produktionskedjan. I varje beslut som tas återspeglas strävan att minska odlingens påverkan på landskapet och människans påverkan på miljön.

Tanken är att jordarna ska vara mer levande, odlandet naturligt och landskapet, uppbrutet av gröna öar, ska vara rikare då det är dags för nya generationer att ta vid. Det som började i all blygsamhet med ett par viner på druvan Barbera, har med åren tagit en position som en av de verkligt tongivande kvalitetsproducenterna på såväl Barbera som Nebbiolo i Piemonte.

Idag producerar Michele Chiarlo toppviner som Barolo, Barbaresco, Barbera d'Asti, Gavi och Moscato d'Asti.

Unika vingårdslägen

Ytterligare en del i Michele Chiarlos strategi för framtiden var sökandet efter de bästa vingårdarna i de områden där han gör vin. En av de absolut finaste vingårdarna är Fornace di Tassarolo i regionen Rovereto i Gavi, ett litet fält som planterades 1910 och som kanske ger den finaste Gavi man kan hitta. Ett annat exempel är en del av det berömda vingårdsläget för Barolon Cannubi, där Michele Chiarlo, med hjälp av mycket arbete och pengar, terrasserat en rejält brant del av vingården, en del som aldrig tidigare odlats.

År 1995 köpte Michele Chiarlo Azienda Agricola Aluffi i Castenuovo Calcea, ansedd som den vackraste och mest prestigefulla egendomen i hjärtat av Barbera d”Asti. I och med förvärvet fick han tillgång till två superba vingårdar: La Court och Il Castello. Tillsammans växer här områdets finaste druvor av Barbera på sammanlagt över 20 hektar. Michele Chiarlo och Giuseppina är än idag verksamma och Micheles vakande öga vilar över varenda del i odlingen och produktionen.

Aktuella viner från Michele Chiarlo
Hållbar
Michele ChiarloLe Orme Barbera d´Asti
129 Sek
Hållbar
Michele ChiarloIl principe Langhe Nebbiolo
159 Sek
Hållbar
Michele ChiarloLa Court Barbera Nizza Superiore
379 Sek
Hållbar
Michele ChiarloBarbaresco Reyna
379 Sek
Hållbar
Michele ChiarloBarolo Tortoniano
419 Sek
Hållbar
Michele ChiarloBarolo Cannubi
699 Sek
Hållbar
Michele ChiarloBarolo Cerequio
750 Sek
Hållbar
Michele ChiarloGavi di Gavi Rovereto
189 Sek
Hållbar
Michele ChiarloNivole Moscato d'Asti
89 Sek
Hållbar
Michele ChiarloNivole Moscato d'Asti
179 Sek
Aktuella viner från Michele Chiarlo

Server Render

Nobelt dessertvin

Michele Chiarlos viner är eftersökta och hamnar ofta på listor över världens 100 bästa viner. I Sverige är vi mest bekanta med moscatovinet Nivole, som förmodligen är det dessertvin som oftast förekommer i tidningarnas vintips till desserter. Det lätt pärlande dessertvinet har dessutom serverats på Nobelbanketten i Stadshuset.

Själva tycker familjen Chiarlo att det är ett vin som ska serveras väl kylt som kvällens allra sista vin, eller som en gomrensare mellan fisk- och kötträtt på en meny. Med ett 20-tal viner i produktion har Michele Chiarlo något exceptionellt att bjuda på till alla tänkbara maträtter.

Artiklar & vinspiration

Server Render