Tegelröd granatfärg och aromer av mycket mogen, nästan kanderad frukt, krämig ek, fin kakao, aromatiskt kaffe, mineraltoner och balsamiska nyanser. Vinet är fylligt och stort med struktur, mjuka tanniner och ett långt avslut.
Reserva Martí har producerats sedan 1994, året då Martí Albet i Esteve föddes, den femte generationen vinmakare på Can Vendrell, som vinet är tillägnat. Druvorna är ett noggrant urval från vingården bästa lägen med ett personligt engagemang från vinmakaren att skapa ett stort vin med stor lagringspotential. Detta har resulterat i ett av vinhusets mest prisbelönta och erkända viner. Skörden sker manuellt och druvorna sorteras noga vid sorteringsbordet. Kall jäsning och maceration i 8 dagar. Därefter har vinet lagrats i 24 månader på nya franska ekfat som valts noga från olika fatproducenter. Försiktig filtrering sker vid buteljering.
Servera till långbakade stekar, mustiga grytor eller smakrika kötträtter. Ett meditation-wine till samtalen efter middagen i sällskap av nötter och mörk choklad.
Om producenten
Vinhuset Albet i Noya och vingården Can Vendrell de la Cordina ligger söder om Barcelona i Penedès. 1903 etablerade sig familjen Albet på gården där man odlat vin sedan medeltiden.
Hållbarhet
Albet i Noya i Pènedes betraktas som pionjärer inom ekologisk produktion i hela Europa. Idag äger familjen 145 hektar varav 81 hektar är planterade med vinrankor. I över 40 år har Albet i Noya arbetat hållbart med ekologiskt jordbruk och vinproduktion.
Tegelröd granatfärg och aromer av mycket mogen, nästan kanderad frukt, krämig ek, fin kakao, aromatiskt kaffe, mineraltoner och balsamiska nyanser. Vinet är fylligt och stort med struktur, mjuka tanniner och ett långt avslut.
Reserva Martí har producerats sedan 1994, året då Martí Albet i Esteve föddes, den femte generationen vinmakare på Can Vendrell, som vinet är tillägnat. Druvorna är ett noggrant urval från vingården bästa lägen med ett personligt engagemang från vinmakaren att skapa ett stort vin med stor lagringspotential. Detta har resulterat i ett av vinhusets mest prisbelönta och erkända viner. Skörden sker manuellt och druvorna sorteras noga vid sorteringsbordet. Kall jäsning och maceration i 8 dagar. Därefter har vinet lagrats i 24 månader på nya franska ekfat som valts noga från olika fatproducenter. Försiktig filtrering sker vid buteljering.
Servera till långbakade stekar, mustiga grytor eller smakrika kötträtter. Ett meditation-wine till samtalen efter middagen i sällskap av nötter och mörk choklad.
Server Render
Om producenten
Vinhuset Albet i Noya och vingården Can Vendrell de la Cordina ligger söder om Barcelona i Penedès. 1903 etablerade sig familjen Albet på gården där man odlat vin sedan medeltiden.
Hållbarhet
Albet i Noya i Pènedes betraktas som pionjärer inom ekologisk produktion i hela Europa. Idag äger familjen 145 hektar varav 81 hektar är planterade med vinrankor. I över 40 år har Albet i Noya arbetat hållbart med ekologiskt jordbruk och vinproduktion.