Medelfylligt, balanserat och friskt vin med generös fruktighet av päron, gula plommon, honung, citrus och örter.
Efter en lätt pressning kyls druvmusten ner till 10-12°C för en naturlig klarning av vinet. Jäsningen sker i ståltankar vid låg temperatur (14-16°C) under ca 4 veckor. Den malolaktiska jäsningen blockeras för att behålla maximalt med fräschör till vinet. Efter en kortare tids lagring med jästfällningen buteljeras vinet på våren efter skörd.
Det perfekta ”Bistro-vinet”, ett mångsidigt vin som passar till fisk, kyckling och ljust kött. Gärna smakrika rätter med krämiga inslag. Ett bra allroundvin som även passar som aperitif.
Producenten
Château Mont-Redon drivs idag av den fjärde generationen i familjen med Pierre Fabre som vinmakare och företagets ledare. Han strävar efter att behålla den renhet i druvornas fruktiga smak och står bergfast vid den typ av elegant Châteauneuf-du-Pape som blivit Mont-Redons signum. Samtidigt som han vägrar följa modesvängningar använder han sig av ultramodern teknologi för att göra sitt vin så bra som möjligt.
Hållbarhet
Château Mont-Redon arbetar medvetet med hållbarhet i hela produktionskedjan. De är HVE-certifierade med målsättningen att minska jordbrukets miljöpåverkan och istället bidra positivt till den biologiska mångfalden. Detta sker bland annat med nya odlingsmetoder för att helt undvika bekämpningsmedel.
Medelfylligt, balanserat och friskt vin med generös fruktighet av päron, gula plommon, honung, citrus och örter.
Efter en lätt pressning kyls druvmusten ner till 10-12°C för en naturlig klarning av vinet. Jäsningen sker i ståltankar vid låg temperatur (14-16°C) under ca 4 veckor. Den malolaktiska jäsningen blockeras för att behålla maximalt med fräschör till vinet. Efter en kortare tids lagring med jästfällningen buteljeras vinet på våren efter skörd.
Det perfekta ”Bistro-vinet”, ett mångsidigt vin som passar till fisk, kyckling och ljust kött. Gärna smakrika rätter med krämiga inslag. Ett bra allroundvin som även passar som aperitif.
Server Render
Ung, frisk med god intensitet. Drag av gula päron, lätt blommig och lite örtig ton. Driv i avslutningen.
2000 år av passion och vinmakning i hjärtat av Chateauneuf-du-Pape.
Producenten
Château Mont-Redon drivs idag av den fjärde generationen i familjen med Pierre Fabre som vinmakare och företagets ledare. Han strävar efter att behålla den renhet i druvornas fruktiga smak och står bergfast vid den typ av elegant Châteauneuf-du-Pape som blivit Mont-Redons signum. Samtidigt som han vägrar följa modesvängningar använder han sig av ultramodern teknologi för att göra sitt vin så bra som möjligt.
Hållbarhet
Château Mont-Redon arbetar medvetet med hållbarhet i hela produktionskedjan. De är HVE-certifierade med målsättningen att minska jordbrukets miljöpåverkan och istället bidra positivt till den biologiska mångfalden. Detta sker bland annat med nya odlingsmetoder för att helt undvika bekämpningsmedel.