Kryddigt, smakrikt vin med inslag av fat, björnbär, plommon, lavendel, vitpeppar, charkuterier och lagerblad.
Vinet har jäst i 28-32 C° i öppna cementtankar. Därefter flyttas vinet till tank där det genomgår den malolaktiska jäsningen. 30% av vinet lagras i ekfat och därefter filtreras vinet lätt innan buteljering och stunds vila i vinhusets svala vinkällare.
Servera till grillat kött av lamm och nöt, smakrika och lyxiga korvar, vilträtter, långkokta grytor och vegetariska rätter med svamp och rotfrukter.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.
Kryddigt, smakrikt vin med inslag av fat, björnbär, plommon, lavendel, vitpeppar, charkuterier och lagerblad.
Vinet har jäst i 28-32 C° i öppna cementtankar. Därefter flyttas vinet till tank där det genomgår den malolaktiska jäsningen. 30% av vinet lagras i ekfat och därefter filtreras vinet lätt innan buteljering och stunds vila i vinhusets svala vinkällare.
Servera till grillat kött av lamm och nöt, smakrika och lyxiga korvar, vilträtter, långkokta grytor och vegetariska rätter med svamp och rotfrukter.
Server Render
Server Render
Klassiska vingårdar & hyllade viner i norra Rhônedalen.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.