Vingården Le Clos Reyssier ligger på en sluttning i kommunen Chaintré med ostlig exponering. Vingården är 1,12 hektar, planterades 1950 och består av lera och kalksten. Druvorna som skördas för hand lagras under ett års tid på ekfat, varav 15% är nya, innan vinet lagras ytterligare 6 månader på ståltank innan buteljering.
Om producenten
Familjen Leflaives rötter i Bourgogne går tillbaka till 1717 när Claude Leflaive bosatte sig i Puligny-Montrachet med avsikt att odla vin. Domänen i sin nuvarande form, skapades av Joseph Leflaive mellan åren 1910 och 1930, som ett resultat av hans successiva inköp av vingårdar och byggnader. De är en av pionjärerna inom biodynamisk vinodling i Bourgogne. Efter att ha startat i liten skala i början av 1990-talet har omvandlingen varit total sedan 1996.
Domaine Leflaive är kända för sitt banbrytande arbete med viner på chardonnay i Côte de Beaune, och har ett internationellt rykte att producera några av världens finaste viner.
Vingården Le Clos Reyssier ligger på en sluttning i kommunen Chaintré med ostlig exponering. Vingården är 1,12 hektar, planterades 1950 och består av lera och kalksten. Druvorna som skördas för hand lagras under ett års tid på ekfat, varav 15% är nya, innan vinet lagras ytterligare 6 månader på ståltank innan buteljering.
Om producenten
Familjen Leflaives rötter i Bourgogne går tillbaka till 1717 när Claude Leflaive bosatte sig i Puligny-Montrachet med avsikt att odla vin. Domänen i sin nuvarande form, skapades av Joseph Leflaive mellan åren 1910 och 1930, som ett resultat av hans successiva inköp av vingårdar och byggnader. De är en av pionjärerna inom biodynamisk vinodling i Bourgogne. Efter att ha startat i liten skala i början av 1990-talet har omvandlingen varit total sedan 1996.
Domaine Leflaive är kända för sitt banbrytande arbete med viner på chardonnay i Côte de Beaune, och har ett internationellt rykte att producera några av världens finaste viner.