Fruktigt och balanserat med karaktär av vildhallon, körsbär och en lätt kryddighet. Subtila rostade toner från ekfaten framträder och strukturen är silkeslen med en elegant syra och bra längd.
En grön skörd i vingårdarna ger mer kraft och kvalitet till pinot noir-druvorna. All skörd sker för hand vid optimal mognad. I vineriet avstjälkas klasarna försiktigt och placeras i rostfria ståltankar där de får jäsa i 10-15 dagar. En lätt "puching down" sker för att få ut maximal smak och koncentration innan druvorna pressas försiktigt. En hel av vinet lagars sedan på 225 liters ekfat innan buteljering.
Servera till grillat lamm, kycklingrätter, vegetariskt eller lagrade ostar.
Serveringstemperatur: 16° C.
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.
Fruktigt och balanserat med karaktär av vildhallon, körsbär och en lätt kryddighet. Subtila rostade toner från ekfaten framträder och strukturen är silkeslen med en elegant syra och bra längd.
En grön skörd i vingårdarna ger mer kraft och kvalitet till pinot noir-druvorna. All skörd sker för hand vid optimal mognad. I vineriet avstjälkas klasarna försiktigt och placeras i rostfria ståltankar där de får jäsa i 10-15 dagar. En lätt "puching down" sker för att få ut maximal smak och koncentration innan druvorna pressas försiktigt. En hel av vinet lagars sedan på 225 liters ekfat innan buteljering.
Servera till grillat lamm, kycklingrätter, vegetariskt eller lagrade ostar.
Serveringstemperatur: 16° C.
Server Render
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.