Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Guado al Tasso Bolgheri Superiore
1399 Sek
Hållbar
Våra viner / Rött vin / Guado al Tasso Bolgheri Superiore

Guado al Tasso Bolgheri Superiore

Rött vin från Italien, Bolgheri, Toscana • 750 ml • Art.nr. 7892501 • Alkoholhalt 14.5% • Sockerhalt 1,6 g/l
1399 SekInk. moms
Passar till
Nöt
Lamm
Vilt
DruvorCabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
Årgång2018
SortimentBeställningssortiment
Producent
Marchesi Antinori
Art.nr.
7892501
Druvor
Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
Land
Italien
Region
Bolgheri, Toscana
Årgång
2018
Alkoholhalt
14.5%
Sockerhalt
1,6 g/l
Karaktär

En intensiv rubinröd färg och en härlig doft av små, mogna röda bär så som hallon, jordgubbar, smultron och björnbär tillsammans med toner av lagerblad och mynta. Fyllig och rik smak med en silkig tanninstruktur. Perfekt balans mellan kraft och finess.

Om vinet

Druvorna skördas för hand i augusti och september. I vineriet sorteras druvorna två gånger, både före och efter avstjälkning för att garantera att bara de perfekt mogna druvorna används. Alla druvor delas upp i små grupper baserat på druvsort och var i vingården de har vuxit och dessa små grupper jäser separat under 15-20 dagar på ståltank. Vinet har genomgått malolaktisk jäsning på ekfat och i februari flyttas vinet över på nya, små franska ekfat som rymmer 225 liter där det har fått vila i 18 månader.

Passar till

Ett underbart vin att njuta av till rätter av lamm, nöt eller vilt. Går utmärkt att lagra i upp till 20-25 år.
Serveringstemperatur: 16-18° C.

Marchesi Antinori

Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.

Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.

Karaktär

En intensiv rubinröd färg och en härlig doft av små, mogna röda bär så som hallon, jordgubbar, smultron och björnbär tillsammans med toner av lagerblad och mynta. Fyllig och rik smak med en silkig tanninstruktur. Perfekt balans mellan kraft och finess.

Om vinet

Druvorna skördas för hand i augusti och september. I vineriet sorteras druvorna två gånger, både före och efter avstjälkning för att garantera att bara de perfekt mogna druvorna används. Alla druvor delas upp i små grupper baserat på druvsort och var i vingården de har vuxit och dessa små grupper jäser separat under 15-20 dagar på ståltank. Vinet har genomgått malolaktisk jäsning på ekfat och i februari flyttas vinet över på nya, små franska ekfat som rymmer 225 liter där det har fått vila i 18 månader.

Fyllighet
Syra
Strävhet

Passar till

Ett underbart vin att njuta av till rätter av lamm, nöt eller vilt. Går utmärkt att lagra i upp till 20-25 år.
Serveringstemperatur: 16-18° C.

Nöt
Lamm
Vilt
Present
Grillat
Fågel

Server Render

Marchesi Antinori

Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj

Marchesi Antinori

Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.

Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.