Fylligt och smakrikt med toner av mogna hallon, jordgubbar, lingon och nypon. I glaset framträder en touch av vanilj, mossan och kryddnejlika. Tanninerna är silkeslena och syran uppfriskande som ger vinet balans. Kan med fördel lagras några år.
Manuellt skörade och noga utvalda druvor. Spontanjäsning i öppna kärl med försiktig pressning. Vinet har därefter lagrats på barrique i ca 10 månader.
Om producenten
Knewitz är ett familjeägt vinhus med 25 hektar vingårdar i Rheinhessen. Sedan 1968 odlar de främst Riesling och en liten andel Pinot Noir i Tysklands största vinregion. Klimatet i regionen är varierande, varje del av området har ett eget mikroklimat och jordmånen har en hög kalkhalt. Vingårdarna genomgår just nu konvertering till ekologiskt jordbruk och vinerna kommer att vara ekologiskt certifierade från skörden 2023.
Idag drivs vinhuset av nästa generation genom bröderna Tobias och Björn Knewitz med sina familjer.
Fylligt och smakrikt med toner av mogna hallon, jordgubbar, lingon och nypon. I glaset framträder en touch av vanilj, mossan och kryddnejlika. Tanninerna är silkeslena och syran uppfriskande som ger vinet balans. Kan med fördel lagras några år.
Manuellt skörade och noga utvalda druvor. Spontanjäsning i öppna kärl med försiktig pressning. Vinet har därefter lagrats på barrique i ca 10 månader.
Om producenten
Knewitz är ett familjeägt vinhus med 25 hektar vingårdar i Rheinhessen. Sedan 1968 odlar de främst Riesling och en liten andel Pinot Noir i Tysklands största vinregion. Klimatet i regionen är varierande, varje del av området har ett eget mikroklimat och jordmånen har en hög kalkhalt. Vingårdarna genomgår just nu konvertering till ekologiskt jordbruk och vinerna kommer att vara ekologiskt certifierade från skörden 2023.
Idag drivs vinhuset av nästa generation genom bröderna Tobias och Björn Knewitz med sina familjer.
Torkade blommor i doften. Smaken aningen pepprig med tät frukt som drar mot blåbär och mörka körsbär.