Torrt och krispigt med livlig syra och toner av aprikos, päron, kvitten, citronzest, flinta och en lätt rökighet på doften. Elegant struktur med fräsch frukt i eftersmaken.
Noggrant utvalda druvor som skördats för hand. Skonsam pressning i vineriet med naturligt jäsning följt av lagring på en kombination av rostfria ståltankar och ekfat. Buteljerat 6 månader efter skörd.
Servera till fisk och skaldjur eller ett glas som aperitif innan maten.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Knewitz är ett familjeägt vinhus med 25 hektar vingårdar i Rheinhessen. Sedan 1968 odlar de främst Riesling och en liten andel Pinot Noir i Tysklands största vinregion. Klimatet i regionen är varierande, varje del av området har ett eget mikroklimat och jordmånen har en hög kalkhalt. Vingårdarna genomgår just nu konvertering till ekologiskt jordbruk och vinerna kommer att vara ekologiskt certifierade från skörden 2023.
Idag drivs vinhuset av nästa generation genom bröderna Tobias och Björn Knewitz med sina familjer.
Torrt och krispigt med livlig syra och toner av aprikos, päron, kvitten, citronzest, flinta och en lätt rökighet på doften. Elegant struktur med fräsch frukt i eftersmaken.
Noggrant utvalda druvor som skördats för hand. Skonsam pressning i vineriet med naturligt jäsning följt av lagring på en kombination av rostfria ståltankar och ekfat. Buteljerat 6 månader efter skörd.
Servera till fisk och skaldjur eller ett glas som aperitif innan maten.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Om producenten
Knewitz är ett familjeägt vinhus med 25 hektar vingårdar i Rheinhessen. Sedan 1968 odlar de främst Riesling och en liten andel Pinot Noir i Tysklands största vinregion. Klimatet i regionen är varierande, varje del av området har ett eget mikroklimat och jordmånen har en hög kalkhalt. Vingårdarna genomgår just nu konvertering till ekologiskt jordbruk och vinerna kommer att vara ekologiskt certifierade från skörden 2023.
Idag drivs vinhuset av nästa generation genom bröderna Tobias och Björn Knewitz med sina familjer.