Blommig doft av lavendel och citronblom med en tydlig ton av lime och kanderad apelsin samt en touch av flinta. Frisk och elegant smak med lång eftersmak av mineral.
Vinet har jäst på rostfria ståltankar med en kort lagring i tre månader på tank följt av tre månader på flaska.
Perfekt skaldjursvin eller till fisk och lättare vegetariska rätter.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Giacomo och Gabriella Rallo grundade vinhuset Donnafugata 1983. Namnet kommer från den italienska novellen "The Leopard" av Tomasi di Lampedusa som handlar om en drottning som flyr till just den del av Sicilien där de första vingårdarna ligger. Översatt till svenska betyder Donnafugata "flyende kvinna". Idag har Donnafugata vingårdar i fem viktiga områden på Sicilien: Marsala, Contessa Entellina, Pantelleria, Vittoria och Etna.
Hållbarhet
Donnafugata är ISO-certifierade för sitt sätt att arbeta och minimera deras Carbon & Water Footprint. De är även certifierade med Integrated Quality, Environment & Food Safety System. I vingårdarna tillämpas Good Agricultural Practices (GAP) vilket bland annat innebär gröngödsling, täckgrödor och minimal användning av vatten och energi.
Blommig doft av lavendel och citronblom med en tydlig ton av lime och kanderad apelsin samt en touch av flinta. Frisk och elegant smak med lång eftersmak av mineral.
Vinet har jäst på rostfria ståltankar med en kort lagring i tre månader på tank följt av tre månader på flaska.
Perfekt skaldjursvin eller till fisk och lättare vegetariska rätter.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Vinhantverk på Sicilien.
Om producenten
Giacomo och Gabriella Rallo grundade vinhuset Donnafugata 1983. Namnet kommer från den italienska novellen "The Leopard" av Tomasi di Lampedusa som handlar om en drottning som flyr till just den del av Sicilien där de första vingårdarna ligger. Översatt till svenska betyder Donnafugata "flyende kvinna". Idag har Donnafugata vingårdar i fem viktiga områden på Sicilien: Marsala, Contessa Entellina, Pantelleria, Vittoria och Etna.
Hållbarhet
Donnafugata är ISO-certifierade för sitt sätt att arbeta och minimera deras Carbon & Water Footprint. De är även certifierade med Integrated Quality, Environment & Food Safety System. I vingårdarna tillämpas Good Agricultural Practices (GAP) vilket bland annat innebär gröngödsling, täckgrödor och minimal användning av vatten och energi.