Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Pur Sang
0 Sek
Ekologisk
Hållbar
Våra viner / Rött vin / Pur Sang
“Pur Sang är franska för fullblod och syftar till vinets uttrycksfulla karaktär”

Pur Sang

France
Rött vin från Frankrike, Loire • 750 ml • Alkoholhalt 13.5%

Viner från Domaine Dagueneau erbjuds endast vid unika tillfällen till medlemmar i Ward Wines Premium.

Passar till
Skaldjur
Fågel
Fisk
DruvorSauvignon Blanc
RegionLoire
Årgång
SortimentAllokerat vin
Producent
Domaine Didier Dagueneau
Druvor
Sauvignon Blanc
Land
Frankrike
Region
Loire
Alkoholhalt
13.5%
Karaktär

Finstämd, lätt rökig doft med inslag av citrusoljor, svart te och våta stenar. Smaken är elegant, koncentrerad men inte tung. Frisk, ilande syra och lång avslutning med uppiggande mineralitet. Ett vin som klart tjänar på ett par år i vinkällaren.

Om vinet

Pur Sang är franska för fullblod och syftar till vinets uttrycksfulla karaktär. Vingården till Pur Sang ligger i sluttningen av norra delen av Saint Andelain och har en perfekt syd/sydostlig exponering. Vinet får jäsa och lagras på fat i varierande storlekar upp till 600 liter och bland annat på de specifika cigarrformade faten som Didier Dagueneau har tagit fram för att maximera kontakten med jästfällningen. Efter första året på fat dras vinet över till rostfria tankar där vinet får vila i upp till 7 månader innan buteljering.

“Pur Sang är franska för fullblod och syftar till vinets uttrycksfulla karaktär”
Vinmakning i världsklass

Om producenten
Vinerna från Domaine Dagueneau förtjänar sin rättmätiga plats bland världens stora viner. Som New York Times sammanfattar det: ”Att smaka ett Dagueneau-vin för första gången är en uppenbarelse. Vinhusets Sauvignon Blancs har en oväntad renhet, smakerna är intensiva och samtidigt nyanserade. Det är inte frukten som går igenom, utan friskheten, elegansen och ursprunget.” Vinhuset var tidigt ute med ekologisk vinodling och naturlig jäsning, samt omfattande experiment gällande såväl storlekar som modeller på ekfat för den optimala lagringen. Numera är det Didiers son Louis-Benjamin Dagueneaus namn som står på etiketterna och det är också han som leder arbetet på Domaine Dagueneau.

Visste du att?
Sedan 2017 har Dagueneau valt att inte längre buteljera sina viner under AOC Pouilly Fumé utan istället som Vin de France. Ett beslut som knappt förvånar med tanke på den egensinnighet som domänen haft sedan start. Vingårdarna, vinerna och framför allt kvaliteten är densamma sedan tidigare men på grund av detta har vinet Blanc Fumé de Pouilly fått byta namn till Blanc etc…

Karaktär

Finstämd, lätt rökig doft med inslag av citrusoljor, svart te och våta stenar. Smaken är elegant, koncentrerad men inte tung. Frisk, ilande syra och lång avslutning med uppiggande mineralitet. Ett vin som klart tjänar på ett par år i vinkällaren.

Om vinet

Pur Sang är franska för fullblod och syftar till vinets uttrycksfulla karaktär. Vingården till Pur Sang ligger i sluttningen av norra delen av Saint Andelain och har en perfekt syd/sydostlig exponering. Vinet får jäsa och lagras på fat i varierande storlekar upp till 600 liter och bland annat på de specifika cigarrformade faten som Didier Dagueneau har tagit fram för att maximera kontakten med jästfällningen. Efter första året på fat dras vinet över till rostfria tankar där vinet får vila i upp till 7 månader innan buteljering.

Vinmakning i världsklass

Louis-Benjamin Dagueneau

Vinmakning i världsklass

Om producenten
Vinerna från Domaine Dagueneau förtjänar sin rättmätiga plats bland världens stora viner. Som New York Times sammanfattar det: ”Att smaka ett Dagueneau-vin för första gången är en uppenbarelse. Vinhusets Sauvignon Blancs har en oväntad renhet, smakerna är intensiva och samtidigt nyanserade. Det är inte frukten som går igenom, utan friskheten, elegansen och ursprunget.” Vinhuset var tidigt ute med ekologisk vinodling och naturlig jäsning, samt omfattande experiment gällande såväl storlekar som modeller på ekfat för den optimala lagringen. Numera är det Didiers son Louis-Benjamin Dagueneaus namn som står på etiketterna och det är också han som leder arbetet på Domaine Dagueneau.

Visste du att?
Sedan 2017 har Dagueneau valt att inte längre buteljera sina viner under AOC Pouilly Fumé utan istället som Vin de France. Ett beslut som knappt förvånar med tanke på den egensinnighet som domänen haft sedan start. Vingårdarna, vinerna och framför allt kvaliteten är densamma sedan tidigare men på grund av detta har vinet Blanc Fumé de Pouilly fått byta namn till Blanc etc…