Elegant, balanserat och friskt med subtila rökiga toner och citrus, persika, jasmin, kaprifol och en touch av vanilj. Medelhög syra och lång eftersmak med krämighet följt av en lätt rostad och smörig ton.
Druvorna skördas för hand och förs till vineriet för sortering följt av avstjälkning och pneumatisk pressning. Jäsning sker i rostfria ståltankar och när alkoholjäsningen påbörjats överförs en del av musten till 500-liters franska ekfat. Musten lämnas i kontakt med jästfällningen med frekvent bâtonnage för att uppmuntra till komplexitet och struktur i vinet.
Servera till eleganta rätter av fisk, ljust kött eller vegetariskt.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Vinet kan med fördel lagras några år för mer mognadstoner.
Om producenten
Familjen Symington är den största vingårdsägaren i Dourodalen med 27 Quinats och odlingar på vackra terrasser längs med floden. Flera av de mest historiska och kända lägena är i familjens ägo; ”Quintas” som Vesuvio, Malvedos, Bomfim, Cavadinha med flera är namn som får älskare av portvin världen över att lystra lite extra. Numera producerar familjen även stilla viner med stor framgång i olika delar av Dourodalen.
Hållbarhet
Symington Family Estate är B-Corp-certifierade. Det innebär högt ställda krav på sociala, miljömässiga och etiska affärsmetoder. Som den största odlaren av ekologiskt certifierad mark i norra Portugal visar det att de tar sitt ansvar för miljö och klimat på allvar för kommande generationer.
Elegant, balanserat och friskt med subtila rökiga toner och citrus, persika, jasmin, kaprifol och en touch av vanilj. Medelhög syra och lång eftersmak med krämighet följt av en lätt rostad och smörig ton.
Druvorna skördas för hand och förs till vineriet för sortering följt av avstjälkning och pneumatisk pressning. Jäsning sker i rostfria ståltankar och när alkoholjäsningen påbörjats överförs en del av musten till 500-liters franska ekfat. Musten lämnas i kontakt med jästfällningen med frekvent bâtonnage för att uppmuntra till komplexitet och struktur i vinet.
Servera till eleganta rätter av fisk, ljust kött eller vegetariskt.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Vinet kan med fördel lagras några år för mer mognadstoner.
Server Render
Om producenten
Familjen Symington är den största vingårdsägaren i Dourodalen med 27 Quinats och odlingar på vackra terrasser längs med floden. Flera av de mest historiska och kända lägena är i familjens ägo; ”Quintas” som Vesuvio, Malvedos, Bomfim, Cavadinha med flera är namn som får älskare av portvin världen över att lystra lite extra. Numera producerar familjen även stilla viner med stor framgång i olika delar av Dourodalen.
Hållbarhet
Symington Family Estate är B-Corp-certifierade. Det innebär högt ställda krav på sociala, miljömässiga och etiska affärsmetoder. Som den största odlaren av ekologiskt certifierad mark i norra Portugal visar det att de tar sitt ansvar för miljö och klimat på allvar för kommande generationer.