Doften bjuder på röda körsbär, smultron och plommon. Balanserad syra, medelfyllig kropp och finstämd tanninstruktur – typiskt för röd Bourgogne från Chorey-lès-Beaune. Vinet är rent och livligt med en lätt kryddig avslutning, där smaken blir lång och uppfriskande.
Druvorna till detta vin kommer från olika jordmåner i Chorey-lès-Beaune och vinifieras med största omsorg på familjens egen egendom. Efter 100 % avstjälkning sorteras druvorna noggrant med hjälp av optisk teknik. Jäsningen sker med gravitation i öppna jäskar under 10–12 dagar, med daglig nedtryckning av skalmassan och temperaturkontroll under 32 °C.
Efter skonsam pressning och klarning får vinet vila på franska ekfat i 16–18 månader, varav 20–30 % är nya fat. Vinet genomgår malolaktisk jäsning och får endast en omdragning innan buteljering. Hela processen sker på plats med egenvinifiering och buteljering – för att garantera högsta möjliga kvalitet i varje flaska.
Doften bjuder på röda körsbär, smultron och plommon. Balanserad syra, medelfyllig kropp och finstämd tanninstruktur – typiskt för röd Bourgogne från Chorey-lès-Beaune. Vinet är rent och livligt med en lätt kryddig avslutning, där smaken blir lång och uppfriskande.
Druvorna till detta vin kommer från olika jordmåner i Chorey-lès-Beaune och vinifieras med största omsorg på familjens egen egendom. Efter 100 % avstjälkning sorteras druvorna noggrant med hjälp av optisk teknik. Jäsningen sker med gravitation i öppna jäskar under 10–12 dagar, med daglig nedtryckning av skalmassan och temperaturkontroll under 32 °C.
Efter skonsam pressning och klarning får vinet vila på franska ekfat i 16–18 månader, varav 20–30 % är nya fat. Vinet genomgår malolaktisk jäsning och får endast en omdragning innan buteljering. Hela processen sker på plats med egenvinifiering och buteljering – för att garantera högsta möjliga kvalitet i varje flaska.