Vinet är känt för att vara "slutet i sin ungdom" och behöver minst 5 års lagring innan det öppnas – allra helst 10 år. Med rätt lagring kan det utvecklas i upp till 20 år. Smakprofilen är klassisk för Corton-Charlemagne är kraftfullt men elegant, med komplex struktur och lång lagringspotential.
Från vingårdar med Östlig exponering i lieu-dit Le Corton, där vinstockarna planterades 1965. Skörden sker med stor nogrannhet för hand. När druvorna anländer till vineriet pressas de lätt och därefter i en pneumatisk press. Jäsningen sker vid ca 18 °C. Den alkoholhaltiga jäsningen avslutas i fyra till fem ekfat, varav tre är nya. Malolaktisk jäsning sker i 228-liters ekfat, med regelbunden omrörning av jästfällningen. Vinet lagras i totalt 16 månader på ekfat innan buteljering sker på egendomen.
Vinet är känt för att vara "slutet i sin ungdom" och behöver minst 5 års lagring innan det öppnas – allra helst 10 år. Med rätt lagring kan det utvecklas i upp till 20 år. Smakprofilen är klassisk för Corton-Charlemagne är kraftfullt men elegant, med komplex struktur och lång lagringspotential.
Från vingårdar med Östlig exponering i lieu-dit Le Corton, där vinstockarna planterades 1965. Skörden sker med stor nogrannhet för hand. När druvorna anländer till vineriet pressas de lätt och därefter i en pneumatisk press. Jäsningen sker vid ca 18 °C. Den alkoholhaltiga jäsningen avslutas i fyra till fem ekfat, varav tre är nya. Malolaktisk jäsning sker i 228-liters ekfat, med regelbunden omrörning av jästfällningen. Vinet lagras i totalt 16 månader på ekfat innan buteljering sker på egendomen.