En kombination av Sagrantinos kraft och elegansen i Sangiovese, Montefalco Rosso från Tenuta Castelbuono. Vingården är certifierad ekologisk och vinet uttrycker charmen i en region med en urgammal vintradition.
Vinet är elegant och balanserat med viss komplexitet. Karaktär av körsbär och kryddnejlika, följt av färska örter och en balsamliknande ekfatston. Ett vin som utvecklas med lagring i många år framöver.
Druvorna kommer från familjen Lunellis vingårdar i Montefalco och Bevanga. Jordmånen består främst av lera vilket står emot sommarens värme och torka. Skörden sker för hand och den första jäsningen sker vid 12°C i 20 timmar. Därefter förs druvmusten till rostfria ståltankar med en temperatur på 26-28°C under 15-20 dagar. Vinet har därefter lagrats i 12 månader i 225 liters barriquer och 500 liters tounneaux, följt av 6 månader på flaska i vinhusets svala vinkällare.
Om producenten
Familjen Lunelli är mest kända för sina prisbelönta mousserande viner från Trentodoc. I början av 1980-talet började man tillverka även stilla vita viner från bergssluttningarna kring Alperna under namnet Tenute Lunelli.
Hållbarhet
Vingårdarna i Trentino har i flera år kultiverats enligt de strikta principerna som Salubrious and sustainable mountain viticulture kräver. Vilket bl.a. innebär eliminering av insekts- och bekämpningsmedel och fokus på en hälsosam, välmående jord där endast naturliga medel används för att skydda vinrankorna.
En kombination av Sagrantinos kraft och elegansen i Sangiovese, Montefalco Rosso från Tenuta Castelbuono. Vingården är certifierad ekologisk och vinet uttrycker charmen i en region med en urgammal vintradition.
Vinet är elegant och balanserat med viss komplexitet. Karaktär av körsbär och kryddnejlika, följt av färska örter och en balsamliknande ekfatston. Ett vin som utvecklas med lagring i många år framöver.
Druvorna kommer från familjen Lunellis vingårdar i Montefalco och Bevanga. Jordmånen består främst av lera vilket står emot sommarens värme och torka. Skörden sker för hand och den första jäsningen sker vid 12°C i 20 timmar. Därefter förs druvmusten till rostfria ståltankar med en temperatur på 26-28°C under 15-20 dagar. Vinet har därefter lagrats i 12 månader i 225 liters barriquer och 500 liters tounneaux, följt av 6 månader på flaska i vinhusets svala vinkällare.
Stilla viner från familjen Lunelli
Om producenten
Familjen Lunelli är mest kända för sina prisbelönta mousserande viner från Trentodoc. I början av 1980-talet började man tillverka även stilla vita viner från bergssluttningarna kring Alperna under namnet Tenute Lunelli.
Hållbarhet
Vingårdarna i Trentino har i flera år kultiverats enligt de strikta principerna som Salubrious and sustainable mountain viticulture kräver. Vilket bl.a. innebär eliminering av insekts- och bekämpningsmedel och fokus på en hälsosam, välmående jord där endast naturliga medel används för att skydda vinrankorna.