En tjusigare förrätt i glaset & en riktig favorit!
Västerbottenspannacotta med rom toppad med handskalade räkor och krispiga tunnbrödschips. Alltid topp 10 och omtyckt av gästerna. Bästa att den här kan göras kvällen innan. Ska du ha en större bjudning fyll upp i ett gäng småglas. Utmärkt även på en sommarbuffé eller med kräftstjärtar till kräftskivan.
I glaset ett franskt vitt vin som passar just till räkor. Gillar du skaldjur, ostron, musslor, grillad fisk så är detta en keeper att ha på kylning till dessa stunder. Ett väldigt friskt, ungdomligt och fruktigt vin. Från södra Frankrike med odlingsområde nära medelhavet-området består av gammal havsbotten, kalksten och lera som bidrar till vinets fräschör och mineralitet.
Tack Matbubbel aka Jenny Andrén för det goda receptet!
Här kan du se Matbubbels fina dukning med Västerpannacotta & Picpoul de Pinet i glaset!