Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Reportage

Cuvée Sir Winston Churchill 2012

Champagne Pol Roger skapade sin prestigecuvée till Sir Winston Churchills ära, väl medvetna om de kvaliteter som han letade efter i champagne: en kraftfull, fyllig karaktär och en relativ mognad. Den exakta sammansättningen är en väl bevara familjehemlighet, men det är onekligen så att resultatet skulle ha välkomnats av den man till vilket vinet är tillägnat.

Den nya årgången 2012 är tillgänglig på Systembolaget från den 1 juni.

Sir Winston Churchill och Champagne Pol Roger - en varaktig vänskap.

Champagne Pol Roger skapade sin prestigecuvée till Sir Winston Churchills ära, väl medvetna om de kvaliteter som han letade efter i champagne: en kraftfull, fyllig karaktär och en relativ mognad. Den exakta sammansättningen är en väl bevara familjehemlighet, men det är onekligen så att resultatet skulle ha välkomnats av den man till vilket vinet är tillägnat.

Pinot Noir dominerar och ger struktur, bredd och robusthet medan chardonnay bidrar med elegans, finess, och subtilitet. Vinet är gjort enbart på druvor från Grand Cru-byar för Pinot Noir och Chardonnay, och dessutom från vingårdar som redan odlades under Churchills levnad. Cuvée Sir Winston Churchill görs bara de bästa årgångarna och släpps på marknaden senare än Pol Rogers övriga årgångschampagner, för att hedra Churchills förkärlek för mogna viner.

Växtperioden och klimatet 2012:
Vintern var överlag mild och torr men det kom en ordentlig köldknäpp i början av februari. Början av våren var kall och regnig, men under senare delen i mars blev temperaturen osedvanligt varm vilket påskyndade vinrankornas knoppning. Värmen byttes sedan ut mot regn och milda temperaturer i april och maj. Vid fem tillfällen drabbades vingårdarna av frost, varav två tillfällen ansågs som allvarliga. Dessutom utsattes ett antal vingårdar för hagel vid flera tillfällen. Väderskiftningarna under våren bidrog till en stor variation av druvornas utveckling. Under sommaren, från juli till början av september, var vädret soligt och varmt vilket gjorde att druvorna kunde uppnå perfekt mognad. Skördeuttagen var låga men druvorna skördades i utmärkt skick. Skörden pågick mellan 10 – 26 september. Skörden 2012 hade en potentiell alkohol på 10,6% och en total syra på 7,8 g/l.

Provningsnoteringar:
Vinet har en intensiv och mogen gyllene färg samt en livlig ström av väldefinierade små bubblor. Doftmässigt visar vinet upp ett komplext register av dofter där man initialt slås av vanilj och brioche, följt av mer subtila aromer som söta kryddor när vinet får lufta. Efter ytterligare lite tid visar sig karaktär av torkad och kanderat tropisk frukt med toner av banan och papaya. Smakmässigt är vinet fyllt av energi och bjuder på attraktiv och fyllig textur i perfekt balans. Det är intensiva smaker av rostade mandlar, acaciahonung, hasselnötter och brödkryddor som träder fram i smaken. Vinet harmoniseras av en mjuk, krämig och rund karaktär. Välstrukturerad och med superb aromatik är årgång 2012 enastående i sin komplexitet och kraft.

Champagne Pol Roger

Server Render