Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Reportage

Cuvée Sir Winston Churchill 2013

Sir Winston Churchill och Champagne Pol Roger - en stark relation mellan två familjer. Nu lanseras årgång 2013 av Pol Rogers prestigechampagne Cuvèe Sir Winston Churchill.
En champagne som stämmer väl med de kvaliteter som är dess signum: kraftfull, fyllig och med en begynnande mognad. Precis så som Churchill föredrog sin champagne.

En stark och varaktig vänskap

Kontakten mellan Champagne Pol Roger och Sir Winston Churchill sträcker sig tillbaka till en lunch hos den brittiske ambassadören i Frankrike, några månader efter Paris befrielse, där den yppiga årgångschampagnen 1928 Pol Roger serverades. En av gästerna vid lunchen var den vackra Odette Pol Roger, en annan premiärminister Winston Churchill, som hon genast kom mycket bra överens med. En vänskap inleddes och varade fram till Churchills död, vilket skapade ett band mellan familjerna Pol Roger och Churchill.

Kontakten och respekten för varandra är stark än idag och det är familjen Churchill som välsignar varje ny årgång av prestigecuvéen till Sir Winstons Churchills ära som nu lanseras för 20:e årgången.

Växtsäsongen 2013

Året började med en kall vinter med lite sol och en del snöfall. Våren präglades av sval temperatur och mycket nederbörd under maj. Juni, juli och augusti hade soligt och varmt väder. September inleddes med regn som fick druvorna att svälla men övergick snabbt och torkade upp marken. Skörden startade två veckor senare än 10-årssnittet och ägde rum mellan 24:e september och 9:e oktober.

Vinifiering och lagring

Musten går igenom två klarningar; en vid presshuset omedelbart efter pressningen, och en andra kylklarning, äger rum i rostfria ståltankar vid 6°C under 24-timmar. Jäsningen sker i en temperatur som inte överskrider 18°C, där varje druvsort och by hålls åtskilda fram till den slutliga blenden. Den malolaktiska jäsningen äger rum i flaska vid 9°C i Pol Rogers djupaste källare (33 meter under gatunivå) där vinet vilat under 8 år till det genomgått remuage för hand, en raritet i Champagne som lever kvar hos Pol Roger. Den fina och ihållande moussen som är dess kännetecken, är tack vare den långa lagringen i den djupa, svala och fuktiga källaren.

Provningsnotering

Vinet har en klar och mogen gyllene färg med små och pigga strömmar av bubblor. Doften bjuder inledningsvis på torkade rosenblad, kryddiga, peppriga toner och en inbjudande fräschör. Med lite tid i glaset öppnar nya lager upp sig med toner av vanilj, kanderad frukt och ett djup av komplexa dofter. Champagnen är välbalanserad med en friskhet som speglar den inledande doften samt karaktär av citruszest, kvitten och grönt te. Detta förstärks av magnifikt delikata bubblor och den underliggande kraft som är vinets signum. Den höga andelen Pinot Noir i blenden bistår med struktur och längd tillsammans med balans, generositet och elegans. Cuvée Sir Winston Churchill 2013 är en ren symfoni av sensationer.

Champagne Pol Roger

Server Render